Test av reiseflasker 2017

Ikke alle flaskene holder tett

Små flasker til å ha med i håndbagasjen er praktisk med tanke på væskeforbudet - men ikke alle er tette.

REISEFLASKER: Det er store forskjeller på reiseflasker, både med tanke på hvordan de ser ut, hvor praktiske de er i bruk og - ikke minst - om de er tette. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
REISEFLASKER: Det er store forskjeller på reiseflasker, både med tanke på hvordan de ser ut, hvor praktiske de er i bruk og - ikke minst - om de er tette. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du gjennom sikkerhetskontrollen med sjampo og kosmetikk i behold, må du som kjent pakke all væske i små poser.

Slik har vi testet

Vi har fylt én flaske med vann, én med sjampo - og der det i tillegg var små, runde bokser har vi fylt disse med håndkrem.

Flaskene fra hver produsent har vi lagt i en egen ziplock-pose, i en koffert. Denne har vi sendt i bagasjen med fly fra Oslo til Gran Canaria.

Vel fremme har vi sjekket om alle flaskene har overlevd turen, og om det har lekket væske fra noen av reiseflaskene.

I tillegg har vi sett på hvor praktiske de forskjellige flaskene er i bruk, med tanke på materiale, kork og lignende.

Beholderne må som kjent være under 100 milliliter, hvis ikke blir du fratatt både beholder og innhold.

Det er her reiseflaskene kommer inn i bildet. Disse kan fylles med det du måtte trenge av såpe og den slags til ferien. Se også hvilke begrensninger de forskjellige flyselskapene har med tanke på håndbagasje.

Men ikke alle reiseflasker er like gode, eller praktiske. Noen klarer rett og slett ikke å holde tett.

Store forskjeller på reiseflaskene

For å finne frem til de beste reiseflaskene, som ikke griser til håndbagasjen med kosmetikk og sjamposøl, og er praktiske i bruk under oppholdet, har vi pakket med oss ti varianter av reiseflasker.

Alle flaskene overlevde reisen på sett og vis, men ikke alle holdt helt tett. Dessuten er det ganske store forskjeller på produktene.

PRAKTISK: En flip-kork som den til venstre, er mer praktisk enn åpningen på flaska til høyre, hvor det kommer mye innhold ut i slengen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PRAKTISK: En flip-kork som den til venstre, er mer praktisk enn åpningen på flaska til høyre, hvor det kommer mye innhold ut i slengen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Her kan du lese resultater for hvert enkelt produkt:

GoTravel Squeeze It

229 kroner, Enklere liv

Ikke alle flaskene holder tett

To reiseflasker i silikon, begge på 100 ml. Her var det ingen lekkasjer under flyturen - hverken av vann eller sjampo. Flaskene har en praktisk kork med flip-lokk som porsjonerer ut innholdet, og materialet på flaskene gjør at innholdet er lett å klemme ut. Man kan også merke flaskene med hva de inneholder.

SUGEKOPP: Å kunne feste flaska med sjampo på dusjveggen, er en smart løsning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SUGEKOPP: Å kunne feste flaska med sjampo på dusjveggen, er en smart løsning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dessuten har disse flaskene en praktisk sugekopp på baksiden, som fungerer fint på både fliser og dusjkabinett. Litt store flasker, men praktisk til familieturene eller en litt lenger reise.

Dette produktet likte vi godt!

GoToob

199 kroner, Nomaden

Ikke alle flaskene holder tett

Tre små flasker på 37 ml hver, som til og med er trygge å bruke til mat, deriblant til ketsjup til pølsene Dinside spiste på flyturen. Disse flaskene i silikon er praktiske i bruk, med en fin kork som posjonerer ut passe mengde. De holdt dessuten helt tett under flyreisen, og er praktiske i størrelsen til en langhelg eller liknende. Absolutt et bra valg.

GoTravel Fill&Go

159 kroner, Nomaden

Ikke alle flaskene holder tett

Fire reiseflasker i hard plast som holder væsken der den skal under hele flyturen - inni flaskene. Selv om den harde plasten er litt upraktisk når du skal bruke innholdet i flaskene, virker den samtidig veldig solid.

De fire reiseflaskene kommer med to typer korker: Skrukork og flipkork, som begge er tette. Flipkorken er mest praktisk da den har en liten åpning til innholdet, mens skrukorka gir en litt stor åpning å helle fra. I settet følger det også med en spraypumpe.

Travelon

25 kroner per stk, Handysize

Ikke alle flaskene holder tett

Flasker i hard plast som selges enkeltvis eller i forskjellige sett. Vi kjøpte to reiseflasker på 60 ml, som er en fin størrelse. Veldig hard plast gjør det vanskelig å klemme ut tyktflytende innhold, men både flaske og kork er tett og gir ikke søl i bagasjen. Dessuten sørger flipkorken med liten åpning for at det er lett å porsjonere ut innholdet.

Vita - sett med reiseflasker

69 kroner, Vita

Ikke alle flaskene holder tett

Sett med fire reiseflasker og to små, runde bokser. Flaskene som var fylt med vann holdt ikke helt tett under reisen, mens sjampoen holdt seg inni flaska. Fin størrelse på flaskene, og grei kork til å porsjonere ut innholdet med.

De små boksene som følger med er litt vel store, og lokket sitter veldig løst på. Her er det fort gjort at lokket detter av under reisen.

Reiseflasker

69 kroner, Vitus

Ikke alle flaskene holder tett

Sett med fem reiseflasker, to av dem med sprayhode. I tillegg følger det med tre små, runde bokser. Disse er det fin størrelse på, og boksen med håndkrem som fikk bli med på reisen holdt seg tett under hele turen. Slik var det derimot ikke med reiseflaskene med skrukork, hvor noe av vannet hadde lekket ut under flyturen. Flaskene med vanlig skrukork er vanskelige å klemme på, og for mye av innholdet kommer ut ved bruk.

Traveller´s reiseflaskesett

54,90 kroner, Apotek 1

Ikke alle flaskene holder tett

Settet består av seks beholdere: Tre små reiseflasker, to med skrukork og en med sprayhode, og tre små, runde bokser. Også her blir det noe lekkasje fra flaska som vi hadde fyllt med vann før reisen. Derimot holder den lille, runde boksen med krem tett på hele turen. Litt vanskelig å klemme på flaskene, og med én stor åpning kommer det gjerne mye innhold ut av flaskene, som ikke er så praktisk.

Asaklitt reiseflasker
99,90 kroner, Clas Ohlson

Ikke alle flaskene holder tett

Tre reiseflasker i myk silikon eller plast, på 80 ml hver. Disse er praktiske i bruk, da de har et praktisk fliplokk, det går an å klemme ut passe mengde med innhold og de kan vris på for å merke innholdet.

Når det er sagt, var det store lekkasjer fra flaska med vann som ble tatt med på testflyturen. Her bør man altså styre unna det mest flytende innholdet - flaska som var fylt med sjampo holdt tett på hele reisen.

Travel Set
89,90 kroner, Boots Apotek

Ikke alle flaskene holder tett

Settet består av to reiseflasker med flip-kork, en liten rund boks, en tannbørstebeskytter og en liten flaske med pumpesprayhode.

Det er de tre førstnevnte vi testet, hvor det lakk mye vann fra den ene av flaskene under turen.

Flaskene er i veldig hard plast, som gjør at man ikke kan klemme ut innhold ved bruk av flaskene. Den lille, runde boksen er litt stor, men lokket holdt seg på under hele flyturen.

Asaklitt reiseflasker
99,90 kroner, Clas Ohlson

Ikke alle flaskene holder tett

Settet består av åtte beholdere totalt; to store reiseflasker, to små, en flaske med pumpespray og tre små, runde beholdere. Reiseflaskene er i aluminium, hvor man ikke ser innholdet i de enkelte flaskene - her kunne man trengt en måte å merke innholdet på.

Her ble det mye lekkasje fra flaska vi hadde fylt med vann. De harde flaskene med liten åpning gjør at det tar tid å få ut innholdet.

Slik lager du varme pølser og Rett i koppen på flyet! Ta med termos gjennom sikkerhetskontrollen, fyll den opp med varmt vann på en kafé og slipp unna den dyre flymaten. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer