Advarer

- Ikke bestill ferien nå

Coronavaksine betyr ikke at reiseforsikringen gjelder.

IKKE BESTILL FERIEN ENNÅ: Selv om det hadde vært en drøm å tilbringe sommeren i Barcelona, vil ikke forsikringsselskapet at du bestiller ferien ennå. Foto: BARRENA / AFP
IKKE BESTILL FERIEN ENNÅ: Selv om det hadde vært en drøm å tilbringe sommeren i Barcelona, vil ikke forsikringsselskapet at du bestiller ferien ennå. Foto: BARRENA / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dupp i Middelhavet, etterfulgt av en bedagelig kveld på en spansk fortauskafé, høres kanskje ikke like fjernt ut som det var i vinter.

Nå har en drøy million nordmenn fått første vaksine, det nærmer seg sommer og Norge er såvidt i gang med gjenåpningen.

Kan få baksmell

Selv om vaksineprogrammet er i full gang, advarer Europeiske Reiseforsikring mot å la oss rive med og bestille sommerferie til utlandet nå. Forsikringsselskapet har fått en solid økning i antall henvendelser fra kunder som vil tilbringe sommerferien utenfor norske grenser i år.

- Mange regner med å være ferdig vaksinerte ved feriestart, og tror derfor det er uproblematisk å kjøpe utenlandsreiser nå. Det kan føre til en økonomisk baksmell vi ikke unner kundene våre, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, i en pressemelding.

Rødt kart

Handeland minner om at UDs reiseråd fortsatt gjelder, og at det er rødt på kartet. Det betyr at dersom du kjøper en reise nå, og det fortsatt er rødt ved avreise, da gjelder ikke reiseforsikringen dersom du reiser. Da får du heller ikke dekket avbestillingskostnader, og risikerer å sitte igjen med en regning for en ferie du aldri fikk dratt på.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie meldte lørdag at et midlertidig coronasertifikat kommer i mai, men det er foreløpig uklart hva dette vil bety for sommerferien. Men en vaksine betyr ikke at reiseforsikringen gjelder. Det ligger nemlig i UDs hender.

- Hvorvidt man er vaksinert eller ikke, har faktisk ingenting å si for gyldigheten til reiseforsikringen. Dette er det UDs reiseråd som regulerer. Derfor er vi veldig spente på hvordan dette rådet vil påvirkes av vaksinesituasjonen fremover, sier Handeland i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer