Advarer

- Ikke bestill ferien nå

Coronavaksine betyr ikke at reiseforsikringen gjelder.

IKKE BESTILL FERIEN ENNÅ: Selv om det hadde vært en drøm å tilbringe sommeren i Barcelona, vil ikke forsikringsselskapet at du bestiller ferien ennå. Foto: BARRENA / AFP
IKKE BESTILL FERIEN ENNÅ: Selv om det hadde vært en drøm å tilbringe sommeren i Barcelona, vil ikke forsikringsselskapet at du bestiller ferien ennå. Foto: BARRENA / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dupp i Middelhavet, etterfulgt av en bedagelig kveld på en spansk fortauskafé, høres kanskje ikke like fjernt ut som det var i vinter.

Nå har en drøy million nordmenn fått første vaksine, det nærmer seg sommer og Norge er såvidt i gang med gjenåpningen.

Kan få baksmell

Selv om vaksineprogrammet er i full gang, advarer Europeiske Reiseforsikring mot å la oss rive med og bestille sommerferie til utlandet nå. Forsikringsselskapet har fått en solid økning i antall henvendelser fra kunder som vil tilbringe sommerferien utenfor norske grenser i år.

- Mange regner med å være ferdig vaksinerte ved feriestart, og tror derfor det er uproblematisk å kjøpe utenlandsreiser nå. Det kan føre til en økonomisk baksmell vi ikke unner kundene våre, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, i en pressemelding.

Rødt kart

Handeland minner om at UDs reiseråd fortsatt gjelder, og at det er rødt på kartet. Det betyr at dersom du kjøper en reise nå, og det fortsatt er rødt ved avreise, da gjelder ikke reiseforsikringen dersom du reiser. Da får du heller ikke dekket avbestillingskostnader, og risikerer å sitte igjen med en regning for en ferie du aldri fikk dratt på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer