Dette bør du vite før du skaffer deg leiebil:

Ikke betal dobbelt

Forsikringsfella dobler prisen på leiebilen.

LEIEBIL I UTLANDET: Når du betale for leiebilen så må du bruke kredittkort. Med riktig kort får du forsikringsavtaler inkludert. Foto: Odd Roar Lange
LEIEBIL I UTLANDET: Når du betale for leiebilen så må du bruke kredittkort. Med riktig kort får du forsikringsavtaler inkludert. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Reiselysten stiger hos nordmenn og mange har allerede bestilt sin første sydenreise. Med økt reiseaktivitet øker også risikoen for å gå på en økonomisk smell, dersom man ikke kjenner alle sine rettigheter når man inngår kjøps- eller leieavtaler.

Klare for å reise

– Endelig kan vi reise til varmere strøk i vinterferien igjen. Det er det mange som har ventet på. Det er gledelig å høre at reiselivsbransjen melder om fullbookede reiser og hoteller i vinterferien, sier leder for politikk og kommunikasjon i Virke, Maria Østerhus Lobo.

– Reiselivsbransjen har stått i to krevende år, men nå ser vi med optimisme på resten av reiseåret 2022. Vi nordmenn er reiseglade folk, men vi har sittet på gjerdet i lang tid nå. I desember sa sju av ti at reiseplanene for 2022 i stor grad påvirkes av coronasituasjonen og nå ser vi konsekvensene av at regjeringen letter på tiltakene. Nå vil vi ut og reise igjen

Mange feller

I undersøkelsen Reisepuls kommer det frem at folk planlegger å bruke mer penger på ferier i år enn i fjor. Hver husholdning planlegger å bruke i gjennomsnitt 40 150 kroner på ferie i 2022, mot 35 350 kroner i 2021. Samtidig er det mindre enn det husholdningene brukte på ferie før pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer