Ikke bli svindlet når du skal på ferie

Tommelfingerregler som reduserer risikoen for å bli lurt.

Hmmm... Skal jeg bestille den turen til Tyrkia med Lurifax Travels? Foto: Colourbox
Hmmm... Skal jeg bestille den turen til Tyrkia med Lurifax Travels? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det vil alltid finnes folk som prøver å lure andre for egen vinnings skyld. Vi snakker om folk som svindler på forsikringen, folk som trikser med skatten, folk som lurer deg til å kjøpe katta i sekken.

Onsdag 25. mars skrev DinSide om nordmenn som føler seg lurt av reiseselskapet Bergosa. Forbruker Europa gikk sågar ut og advarte folk mot å bruke selskapet. Nå har Bergosa Investment Travel Ltd. lagt ned, og eierne lover å betale tilbake alle penger de skylder. Vi får la tvilen komme selskapet tilgode og gå ut fra at de faktisk gjør som de sier.

Men, det er betimelig å komme med en advarsel til alle forbrukere om å være årvåkne, slik at dere unngår å bli lurt.

Slik svindler vi på reiseforsikringen

Fristende for luringene

Når nordmenn skal på ferie, bruker vi ganske mange tusenlapper på å sikre en uke eller to med sol og godt vær, fryd og fordragelighet for alle. Det er ikke uvanlig å bruke både 20 - og 30.000 kroner på familieferien.

Dette er mye penger. Dermed er dette et fristende marked for folk som er ute etter å skaffe seg noen lettjente penger, og som ikke går av veien for å lure andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer