Påskeferie:

Ikke dra uten

Refleksvesten bør ikke ligge igjen i bilen.

TO SMARTE TING: Refleksvesten og en nødlader (powerbank) bør være med på alle turer i påska. Foto: Odd Roar Lange
TO SMARTE TING: Refleksvesten og en nødlader (powerbank) bør være med på alle turer i påska. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at refleksvest er påbudt å ha med i alle biler, mopeder og motorsykler. Men visste du at du ikke bør la den ligge der når du drar ut på påsketur?

Og at det er minst én ting til som bør være med på alle turer.

Mer om det litt seinere. Først litt om reflekspåbudet.

Påbudet om å ha refleksvest i bil kom allerede i 2007 og er etter femten år godt innarbeidet hos de fleste veifarende. Kravet ble utvidet til å gjelde både moped, MC og ATV sju år etter at bilkravet hadde kommet.

Du må ha minst én godkjent refleksvest lett tilgjengelig i kjøretøyet. Og den skal du bruke om du må stoppe langs veien og gå ut av eller forlate kjøretøyet der.

Slipper bot

For bileiere er det greit å vite at det er eiers ansvar at det ligger minst en refleksvest i bilen. Refleksvesten må dessuten ligge på en armlengdes avstand fra føreren, for eksempel i bildøra eller i hanskerommet.

Manglende refleksvest gir ikke gebyr, men politiet kan utstede bot hvis du utviser uforstand og uaktsomhet ved ikke å bruke vest i situasjoner hvor det er hensiktsmessig.

Legg den i sekken

Men ikke la den ligge igjen i bilen når du drar ut på tur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer