Ikke få UV-sjokk i påsken

Her er tipsene som hjelper deg i kampen mot de farlige solstrålene.

Solbriller er en av midlene du kan bruke for å beskytte deg mot påskestråling.
Solbriller er en av midlene du kan bruke for å beskytte deg mot påskestråling. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ser du frem til noen dager med påskesol i vinterfjell? Husk at solstrålene er sterkere i høyden og i snøen. Solforbrenning er regnet som den viktigste årsaken til hudkreft, så det er smart å beskytte seg selv og barna.

Nå kan du få UV-varsling på SMS, som forteller hvordan forholdene blir der du er. Tjenesten drives i samarbeid mellom Norsk institutt for luftforskning (NILU), Statsen strålevern og Statens forurensningstilsyn (SFT). Storm Weather Center er også involvert i utarbeidelsen av varslene.

Ekstern lenke:

 • UV-varsling
 • Her finner du oppskriften på hvordan få UV-varsling til din telefon. Du finner også nettbaserte UV-varsler her. På disse sidene finner du også flere tips om hvordan beskytte seg mot solstrålene.

  Flere solbeskyttende tips

  Ikke gå på solkrembløffenSOLKREM: Vitaminer, oljer og nanokapsler virker mer på hjernen enn på huden, hevder legene. Er kosmetikkselskapenes markedsføring bedre enn solkremene deres?

  Sexy, store og strasspyntedeSOLBRILLER: Årets solbriller er enorme, glamorøse og pyntet med alskens glitter. Til og med gutta kan gjemme seg bak gedigne glass, men helst i pilotfasong. Se bildene.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer