Ikke forsikret mot konkurs

Verken reiseforsikring eller avbestillingsforsikring kan beskytte deg mot økonomisk tap ved konkurs og kanselleringer av flyruter.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En konkurs er vanskelig å forsikre seg mot. En avbestillingsforsikring vil ikke være til hjelp dersom pengene dine går med i dragsuget etter et flyselskap som går konkurs.

- Verken reiseforsikring eller avbestillingsforsikring dekker tilfeller med konkurser og kanselleringer hos flyselskapene, sier fagsjef for reise, Karin Eide hos Gjensidige NOR.

- Flere slike tilfeller det siste året har ført til at vi lurer på å legge inn i forsikringsvilkårene en presisering av hva forsikringen ikke dekker, ikke bare hva den dekker, forteller Eide, og refererer til problemene mange opplevde i etterkant av Sabena-konkursen og andre lignende hendelser i internasjonal luftfart.

- Avbestillingsforsikringen dekker kun forhold hos deg selv, familien eller hjemmet. Krav på refusjon av billetter og kostnader som følge av forsinkelser og kanselleringer må rettes til flyselskapet, sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef hos Europeiske Reiseforsikring.

Og selv om du kan få hjelp via reiseforsikringen til dekning av hotell ved flyforsinkelser og kanselleringer, så gjelder dette kun i tilfeller der problemene skyldes tekniske forhold eller værforhold. I tilfellet med Goodjet får du altså ingen dekning fra reiseforsikringen.

Mer om forsikring og kansellerte og forsinkede fly, finner du her.

Dette gjør du

Dersom du sitter med en billett til et selskap som har gått konkurs, må kravet om refusjon av billettutgifter og ekstrakostnader rettes til flyselskapet, eller eventuelt til konkursboet. Dersom du har fått avslag på refusjon fra selskapet, kan du henvende deg til forbrukerkontoret i ditt fylke for assistanse.

Goodjets vilkår
Tilbake til innledningen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer