Ikke forsikret mot konkurs

Verken reiseforsikring eller avbestillingsforsikring kan beskytte deg mot økonomisk tap ved konkurs og kanselleringer av flyruter.

Publisert
Sist oppdatert

En konkurs er vanskelig å forsikre seg mot. En avbestillingsforsikring vil ikke være til hjelp dersom pengene dine går med i dragsuget etter et flyselskap som går konkurs.

- Verken reiseforsikring eller avbestillingsforsikring dekker tilfeller med konkurser og kanselleringer hos flyselskapene, sier fagsjef for reise, Karin Eide hos Gjensidige NOR.

- Flere slike tilfeller det siste året har ført til at vi lurer på å legge inn i forsikringsvilkårene en presisering av hva forsikringen ikke dekker, ikke bare hva den dekker, forteller Eide, og refererer til problemene mange opplevde i etterkant av Sabena-konkursen og andre lignende hendelser i internasjonal luftfart.

- Avbestillingsforsikringen dekker kun forhold hos deg selv, familien eller hjemmet. Krav på refusjon av billetter og kostnader som følge av forsinkelser og kanselleringer må rettes til flyselskapet, sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef hos Europeiske Reiseforsikring.

Og selv om du kan få hjelp via reiseforsikringen til dekning av hotell ved flyforsinkelser og kanselleringer, så gjelder dette kun i tilfeller der problemene skyldes tekniske forhold eller værforhold. I tilfellet med Goodjet får du altså ingen dekning fra reiseforsikringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer