Danmark ferie

Ikke gå i billettfella

Danskebåtene selger dyre Legoland-billetter: Du kan få dem 41 prosent billigere direkte fra parken.

DANMARK OG LEGOLAND I SOMMER? Pass på hvor du kjøper billettene; kjøper du noe du tror er et kupp hos fergeselskapene, betaler du akkurat nå mye mer enn nødvendig. Foto: Legoland
DANMARK OG LEGOLAND I SOMMER? Pass på hvor du kjøper billettene; kjøper du noe du tror er et kupp hos fergeselskapene, betaler du akkurat nå mye mer enn nødvendig. Foto: Legoland Vis mer
Publisert

Skal du tilbringe ferie i Danmark i sommer og har tenkt deg til Legoland?

Da bør du passe på hvor du kjøper billettene.

Det som kan synes som et lurt kjøp der og da, kan nemlig koste deg mye mer enn nødvendig.

Spar der du kan

Det meste har begynt å åpnes opp i Danmark og nordmenn trenger heller ikke lenger å tilbringe minst seks netter i Danmark.

Men kronekursen er ikke helt på nordmenns side om dagen: Du må betale 144 norske kroner for 100 danske kroner - som gjør at biffmiddagen på Jensens Bøfhus til 200 danske kroner raskt koster deg nesten 300 norske kroner.

Og med generelt høye danske priser, vil du ønske å spare inn der det er mulig - som for eksempel på opplevelsesposten.

Og hvem vil vel egentlig betale mer enn det dobbelte av hva du egentlig må?

Pass på ved «danskebåt-kupp»

Det er flere fergeselskaper som kan seile deg til danske opplevelser i sommer: Color Line, Fjord Line og DFDS.

Og det er nettopp danskebåtenes tilvalgskjøp du skal se opp for:

Akkurat nå kan du bli sittende med et gedigent skjegg i postkassa dersom du tror at billettene til fornøyelser i Legoland er et godt kjøp.

For mens danskebåtene tar opptil 1940 norske kroner for inngangsbilletter for en familie på fire, koster det 1147 norske kroner for en familiebillett kjøpt direkte på nett fra Legoland.

Det er 41 prosent billigere ved kjøp direkte fra Legoland på nett - og du sparer altså 793 kroner.

Familiebilletter selges nå nemlig til kampanjepris med 55 prosent rabatt, fra Legolands egen nettside.

Danskebåtene har ulike priser, så besparelsen vil avhenge av hvilket rederi du reiser med.

Dette er prisene:

(Prisene fra rederiene er innhentet på nett 2. juli.)

Fjord Line: Tar 1940 kroner for en familie på fire. Prisen for barn og voksne er lik, 485 kroner

Color Line: Tar 1756 kroner for en familie på fire. Prisen for barn og voksne er lik: 439 kroner per hode.

Legoland direkte, nettkjøp av familiebillett:

  • 799 danske kroner for en familiebillett for 4, med maks to voksne og to barn (inntil 13 år) - tilsvarende 1147 kroner
  • 649 danske kroner for en familiebillett for 3 personer, med maks to voksne og ett barn
  • 899 danske kroner for familiebillett for fem, med maks to voksne.

Dagsbillett kjøpt på nett direkte fra Legoland.dk, koster 359 danske kroner per stykk, for voksne og barn.

Fjord Line: Har ikke oversikt over spesialkampanjer

Vi har spurt fergeselskapene hvorfor de ikke selger den rabatterte billetten eller opplyser kunder om at denne billetten er tilgjengelig til en lavere pris via Legolands egen nettside.

Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjord Line, sier til Dinside at deres billetter er mer fleksible enn kampanjebilletter - og at de ikke har oversikt over spesialkampanjer:

- Vi har en avtale med Legoland som inneholder priser som er veiledende. Disse billettene er fleksible og har ikke de samme begrensningene for våre gjester som kampanjebillettene har. Det er viktig at våre gjester ikke opplever at prisene varierer for mye, sier Ternblom.

- Av og til har de spesialkampanjer med ulike forutsetninger i forhold til begrensning på dager, tidspunkt for bestilling og annet. Dette har ikke vi oversikt over, sier han videre.

Han poengterer at de alltid ser på og vurderer avtalene med samarbeidspartnerne - men at det akkurat i dette tilfellet er snakk om en spesiell situasjon hvor Legoland ønsker å fylle opp kapasiteten i parken.

- Vi må til enhver tid evaluere våre avtaler med våre eksterne samarbeidspartnere, sett i lys av tilbakemeldinger fra gjester og selvfølgelig hvilke betingelser vi kan oppnå. Det vil vi også gjøre etter denne sesongen. I år er det nok også en spesiell situasjon hos Legoland da de ser at de har ekstra kapasitet enkelte dager, og dermed kan gi kortsiktige lavere priser, sier Ternblom til Dinside.

Dette skjer på København-tivoliet Bakken Vis mer

Color Line: Har fokus på pakkeløsninger

Nina Moland Andersen, salg og markedssjef i Color Line, understreker overfor Dinside at de i hovedsak har fokus på pakkeløsninger hvor de selger overfart, overnatting og billetter i en pakke - men at de også selger billetter løst, som i dette tilfellet.

- Dette er en helt spesiell situasjon som vi er i nå. Normalt sett har vi gunstige priser, men vi har ikke kontroll på alle kampanjer som måtte finnes lokalt på destinasjonen, sier Andersen til Dinside.

- Dette er et tilbud fra Legoland som gjelder kortvarig. Og man skal være oppmerksom på at det er masse begrensninger knyttet til dette tilbudet, hevder Andersen - og henviser til at det i kampanjebilletten til Legoland er definert at billetten kun gjelder for maks to voksne og to-tre barn, mens deres billetter ikke har slike begrensninger på alder.

Du må også på forhånd bestemme når du skal i Legoland, med kampanjebilletten - noe du ikke trenger med rederiets billett.

- Det er masse begrensninger, men det må kunden selv undersøke, sier hun.

- Vi er ikke ute etter å lure noen, men ansett hvor du er i verden kan det være lokale kampanjetilbud. Man må bare orientere seg - og det er folk flinke til i dag; å sjekke og undersøke selv. Og akutte tilbud som dette er noe som kan skje i mange settinger, ikke kun med Legoland, sier Andersen videre.

- Vi har har ikke vi mulighet til å holde oss oppdatert på kampanjetilbud fra alle samarbeidspartnere hele tiden.

Men dette ER gode kjøp

Merk deg at dette tilfellet med Legoland nå, kun er på grunn av den gode kampanjen som Legoland selv kjører på familiebilletter.

Skal du for eksempel til Fårup Sommerland eller Djurs Sommerland, vil du kunne spare på å handle disse billettene samtidig med at du bestiller fergereisen med Color Line eller Fjord Line:

Fårup Sommerland, spar inntil 64 kroner per billett: En dagsbillett på Fårup koster eksempelvis 290 danske kroner direkte fra parkens nettside, som er 416 norske kroner med dagens kurs. Mens Fjord Line tar 360 kroner og Color Line tar 352 kroner.

Djurs Sommerland, spar inntil 64 kroner per billett: Color Line tar 365 kroner for en dagsbillett til Djurs Sommerland og Fjordline tar 390 kroner - mens dagsbillett direkte fra Djurs nettbutikk koster 299 danske kroner (429 norske kroner).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer