Ikke gå i fella

Ikke la deg lure av sleipe nettsvindlere.

Publisert
Sist oppdatert

1: Fantastiske tilbudIkke la deg lure av lavpristilbud fra selskaper du ikke har hørt om. Få legitime selskaper har råd til å gi bort produkter og tjenester.

2: PressMange prøver å presse deg til raske avgjørelser. Legitime selskaper forventer imidlertid vanligvis ikke at du skal bestemme deg på sekundet.

3: Spør Still detaljerte spørsmål. For eksempel om hva prisen dekker og hva den ikke dekker, og om ekstrautgifter og avgifter.

4: SkriftligOm du bestemmer deg for kjøp, sørg for å få all informasjon skriftlig, og kontroller dokumentene mot informasjonen du fikk over telefon eller nett.

5: KredittkortIkke gi fra deg kredittkortnummer eller bankinformasjon på telefon eller e-post med mindre du er trygg på selskapet.

6: ListefyllVær klar over at du kan havne på ringelister hos telemarketingselskaper når du er med på trekninger av gratis ferier og lignende.

7: PengerIkke send selskapet penger om du ikke er trygg på hvor legitime de er.

8: TvilEr du usikker - si nei til de gyldne tilbudene.

GYLDEN REGELVi kan ikke få sagt det ofte nok - høres det for godt ut til å være sant, er det som regel det. Ikke handle med selskaper du ikke har hørt om, som ikke er registret i Reisegarantifondet om de er norske, og som prøver å presse deg til tidlig forskuddsbetaling og raske avgjørelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer