Julereiser

Ikke gå i fella

Dette dekkes av reiseforsikringen din. Og noe kan du bare glemme.

KØ OG KAOS: Det er i slike sammenhenger at lommetyvene liker seg aller best. Foto: Odd Roar Lange
KØ OG KAOS: Det er i slike sammenhenger at lommetyvene liker seg aller best. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juletid er gledestid for de fleste. Men noen får også uventet trøbbel.

For det som er høytid for shopping, travle dager, køer av mennesker og hektiske timer er gulldager for tyvene. Særlig lommetyvene. Nå slår forsikringsbransjen alarm og advarer.

Reiselystens bakside

Nordmenn er også blitt mer reiselystne igjen etter over to år med pandemi. Forsikringsbransjen forventer at antall meldte skader vil ligge på liknende nivå som i 2019, det siste reiseåret før pandemien.

I tillegg opplever bransjen en endring i hvilke skader som meldes inn i takt med prisstigning og renteøkning.

Skader som kundene tidligere droppet å melde inn til forsikringsselskapene og heller tok regningen selv, havner nå på forsikringsselskapenes bord.

Stress ned

- Reiselysten virker å være tilbake hos det norske folk, og vi opplever en stigende økning av henvendelser. Når mange skal ut og reise på samme tid, er det lurt å planlegge godt. Få ting skaper mer stress enn å rekke hjem til jul, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.

Hun anbefaler de reisende å beregne ekstra tid på juleutfarten. Mekka for tyvene. Mange av skadene som meldes inn til Fremtind for tida skyldes tyveri av eiendeler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer