Reise til utlandet

Ikke gå i flyplass-fella

Du er selv ansvarlig for om du kommer med eller ikke.

KØER: Det kan gå lengre tid enn planlagt å komme seg på flyet. Beregn god tid, sier både forsikrings- og flyselskap. Foto: Odd Roar Lange
KØER: Det kan gå lengre tid enn planlagt å komme seg på flyet. Beregn god tid, sier både forsikrings- og flyselskap. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har sluppet taket flere steder, og folks reiselyst har tatt seg opp igjen. Selv om mange feriefavoritter nå har lettet på coronakravene, kan man fort havne i trøbbel allerede på flyplassen.

Det er If forsikring som nå advarer folk mot reise på gammel vane. Altså slik det var før pandemien.

Rekker ikke

– Vi får nå rundt 4500 telefoner inn til oss hver måned, og mange av disse dreier seg om avbestillinger av reiser som følge av corona. Samtidig opplever vi at stadig flere tar kontakt fordi de blir forsinket til avreise, i mange tilfeller fordi de selv har beregnet for lite tid, sier reiseekspert Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If i en pressemelding.

I slike tilfeller kan det bli kunden selv som sitter igjen med regningen for en reise, vedkommende aldri får dratt på.

– Det å legge inn den samme tiden på flyplassen som man gjorde før pandemien er risikosport. Nå skal man i de fleste tilfeller framvise dokumentasjon utover ID/pass, eksempelvis coronapass, som man må logge inn på myndighetenes nettsider for å få tak i. Dette er manuelt arbeid som krever mer tidsbruk på hver eneste passasjer i køene. Oppå det hele er det veldig mange som skal reise akkurat nå, sier Handeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer