Nødpass, glemt eller stjålet pass:

Ikke gå i passfella

Dette kan gjøre at passet ditt blir ugyldig.

IKKE GYLDIG: Mange vet ikke at passet blir ugyldig dersom man får nødpass eller melder det mistet/stjålet - og blir stoppet når de prøver å reise med det etter å ha funnet det igjen. Men det går ikke: Da er passet for alltid ugyldig, og må makuleres. Foto: Kristin Sørdal
IKKE GYLDIG: Mange vet ikke at passet blir ugyldig dersom man får nødpass eller melder det mistet/stjålet - og blir stoppet når de prøver å reise med det etter å ha funnet det igjen. Men det går ikke: Da er passet for alltid ugyldig, og må makuleres. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er mange som skal ut å reise i forbindelse med påskeferien: Oslo lufthavn melder om forventet rekordtrafikk - og torsdag og fredag før påske er dagene med desidert flest reisende.

Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, oppfordrer alle som skal ut å reise på de travleste dagene til å beregne litt ekstra god tid på flyplassen - spesielt reisende som skal til land utenfor Schengen. Det er fordi alle som skal til non-Schengen-land må framvise gyldig pass i passkontrollen på Oslo lufthavn.

Men her er det mange som ikke får passere: Ifølge nettavisen Flysmart24.no hevder Organisasjonen for utenlandske flyselskaper i Norge (Barin) at det er en klar økning i antall passasjerer som ikke får passere gjennom passkontrollen ut av Norge fordi passet er ugyldig.

Og grunnen er, ifølge Barin, at passet har vært meldt gjenglemt hjemme eller mistet ved tidligere reiser.

Ugyldiggjort

Seksjonssjef Heidi Vinsrud, leder av forvaltningsseksjonen ved Felles enhet for utlending og forvaltning i Øst politidistrikt, forteller til Dinside at passet alltid blir erklært ugyldig dersom en reisende må bestille nødpass - eller man mister det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer