Ikke gå på denne smellen i sommer

Overnatting og transport er bestilt, koffertene er pakket og du ser fram til et par deilige uker i idylliske sommer-Norge – men har du husket forsikringen?

Tyvene kan være hvor som helst. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Tyvene kan være hvor som helst. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi reiser stadig mer – særlig i vårt eget hjemland. En fersk undersøkelse fra Statistisk Sentralbyrå viser at antall feriereiser innenlands økte fra 2,9 millioner reiser i første kvartal 2007 til 3.6 millioner reiser i første kvartal i år – noe som tilsvarer en økning på 26 prosent.

De fleste er forsikret

Vi reiser med andre ord mye, men vi er heldigvis også generelt flinke til å forsikre oss på reisen.

- Det store flertallet av nordmenn har en eller annen reiseforsikring, enten det dreier seg om en ordinær reiseforsikring eller reiseforsikring via betaling med kredittkort, sier Bjarne Rysstad, informasjonsrådgiver i Gjensidige.

Pass på - du kan like gjerne bli utsatt for tyveri på Norgesferien som i utlandet. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Pass på - du kan like gjerne bli utsatt for tyveri på Norgesferien som i utlandet. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Les også: Lurt å få reiseforsikringen på kortet?

Men mens du sannsynligvis husker reiseforsikringen når du skal på langtur til utlandet, er det nok lettere å glemme den når du ”bare” skal feriere i fedrelandet.

- Reiseforsikringen kan være vel så viktig på hjemmeferien, sier Jørn Kristiansen, daglig leder i Codan Forsikring, i en pressemelding.

Det er Rysstad helt enig i.

- Jo større reise man skal på, jo mer naturlig blir det nok å kjøpe reiseforsikring - men det er viktig å ikke bare tenke på de store reisene, sier Rysstad.

Det kan koste deg dyrt å ikke ha reiseforsikring hvis du blir syk på ferien. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Det kan koste deg dyrt å ikke ha reiseforsikring hvis du blir syk på ferien. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Ifølge Kristiansen kan Norgesferien fort bli dyr hvis man drar uten forsikring.

- Tyveri kan like gjerne inntreffe på bryggekanten i Stavanger som på Mallorca.

Og hvis du blir syk og ikke har reiseforsikring, dekker Folketrygden bare transport til nærmeste sykehus – hjemtransporten må du sørge for selv.

Les mer: Hvis du blir syk

Forsikret hele året

En helårs reiseforsikring kan være en enkel, men effektiv løsning: En slik forsikring gjelder på alle reiser fra du reiser hjemmefra til du er hjemme igjen. Det vil si at du er forsikret både hvis videokameraet ditt blir stjålet under sommerferien i Italia og hvis noen napper med seg lommeboka di på bussen på vei til jobb.

Reiseforsikring som inkluderer avbestilling er også essensielt å ha hvis du plutselig blir syk.

- Hvis du blir akutt og uventet syk før Norgesferien kan det bli dyrt å ikke ha reiseforsikring. Men hvis du derimot har en reiseforsikring som inkluderer avbestilling, har du rett på erstatning hvis du ikke får benyttet den bestilte turen med Hurtigruten eller hytta du har leid på Sørlandet, sier Kristiansen.

Din stemme:

Hvor skal du reise på ferie i år? (Avsluttet)
Ferierer mest i utlandet(46%)
Ferierer mest i Norge(30%)
Reiser ikke på ferie i år(24%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Rysstad mener at hver enkelt må vurdere hvor viktig det er å ha en reiseforsikring som inkluderer avbestilling.

- Hvis man vil gardere seg, kan det absolutt være lurt å kjøpe en forsikring som inkluderer avbestilling.

Les også: Slik velger du reiseforsikring


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer