Flyteknikerstreiken:

Ikke gjør denne feilen

Dette skal du gjøre hvis du skal reise.

MØT OPP: Dersom du ikke får annen beskjed fra flyselskapet ditt så skal du møte opp på flyplassen til vanlig tid. Foto: Odd Roar Lange
MØT OPP: Dersom du ikke får annen beskjed fra flyselskapet ditt så skal du møte opp på flyplassen til vanlig tid. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyteknikerne er i streik og dermed rammes deler av flytrafikken fra første dag. Det betyr imidlertid ikke det samme som at alle flyene er satt på bakken.

Men det kommer til å skape problemer, uten at flyselskapene ennå vet hvor stort omfanget blir.

Følg med

Det viktigste er å sjekke med flyselskapet om flyet ditt går som planlagt. Dette kan du finne ut av ved å se på nettsidene til Avinor, på flyselskapets sider og på nettsiden Flight Aware.

I tillegg vil du bli varslet direkte fra flyselskapet dersom flyet er innstilt og du er flyttet til en annen avgang. Husk å registrere flyreisen din hos flyselskapet dersom du har kjøpt reisen gjennom en annen nettside.

Ikke gjør den store feilen ved å gå ut fra at flyet ditt er innstilt. Da kan du risikere at flyet går uten deg, og du må kjøpe ny billett til en senere avgang.

- Basert på det antallet teknikere NFO innledningsvis har tatt ut ved streik, så vil i første omgang SAS-flygninger i beskjeden grad berøres, sier pressesjef Tonje Sund til DinSide.

Hun fortsetter:

- I kulissene forbereder vi oss, og gjør grep for å skjerme våre reisende fra trafikkforstyrrelsene som en teknikerstreik kan medføre. Vårt råd til kundene er å følge med i media angående status i disse NHO Luftfart-forhandlingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.