Erstatning fly

Ikke gjør denne feilen

Kan ende i problemer.

HJEMREISE TIL BESVÆR: Turen hjem fra Roma ble kostbar for familien. Nå vil ikke Reiseklagenemnda behandle klagesaken, i strid med reglene. Foto: Odd Roar Lange
HJEMREISE TIL BESVÆR: Turen hjem fra Roma ble kostbar for familien. Nå vil ikke Reiseklagenemnda behandle klagesaken, i strid med reglene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Er du i utlandet og flyet ditt blir kansellert? Da kan det være fristende å kjøpe seg nye billetter på egen hånd.

Men da kan du ende i nye problemer. Det fikk en familie fra Oslo erfare etter SAS-streiken sist sommer, viser en sak fra Transportklagenemnda.

Familien hadde kjøpt billetter med utreise fra Oslo til Italia og returbillett fra samme flyplass. Alt ble bestilt samtidig hos SAS. Altså som en tur/retur-billett.

Saken avvist

Men returen ble kansellert av SAS grunnet streik, og familien valgte å kjøpe seg nye billetter hos Norwegian.

Etter hjemkomst sendte de erstatningskrav til SAS. Kravet ble bare delvis innfridd. Og de sendte derfor saken videre til behandling hos Transportklagenemnda for flysaker.

Her møtte de på en ny utfordring. Saken ble avvist for behandling, fordi nemndas saksbehandler mener at returen med nye billetter og nytt selskap er å regne som en ny enkeltstående reise som starter i et annet land.

Ikke riktig

- Er det riktig at klagen skal behandles i utlandet fordi hjemreisen startet i utlandet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.