Ikke gjør denne tabben

Du får regninga.

BAGASJE I KØ: Når mange somler med bagasjehenting kan det skape vansker for andre. Foto. Odd Roar Lange
BAGASJE I KØ: Når mange somler med bagasjehenting kan det skape vansker for andre. Foto. Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Henter du bagasjen din før du handler i tax freebutikken, eller plukker du opp din innsjekkede bagasje først etterpå?

Oslo Lufthavn er Skandinavias største flyplass med 22.4 millioner reisende i fjor. Mange av disse besøkte taxfree-butikken enten ved avreise eller ankomst.

Ved ankomst går mange reisende direkte til taxfree-butikken som ligger i ankomsthallen, nærmest bagasjebåndene. Men det er ingenting i veien for å handle i en av de andre taxfree-butikkene etter at du har kommet til Oslo Lufthavn.

Husk posen uansett

Skal du videre med fly innenlands er det viktig at du sørger for å få alle flytende varer lagt i en pose som forsegles og har kvitteringen synlig på innsida av posen. Dette bør du gjøre selv om du skal gå direkte til innenlands-gaten.

Det kan være hendelser som gjør at du må forlate flyplassen og deretter gå gjennom sikkerhetskontrollen igjen - og uten forseglet pose blir drikkevarene beslaglagt.

Du har sikkert lagt merket til at noen av bagasjebåndene er stappfulle av kofferter og bager som går rundt og rundt på båndet uten å bli tatt av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.