Bobiltrøbbel:

Ikke gjør disse bobiltabbene

Det kan bli dyrt å sette seg bak bobilrattet i sommer.

Fulltreffer: Mange bobilturister glemmer at bilen er både bredere og lengre enn den vanlige familiebilen. Det kan bli kostbart. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Fulltreffer: Mange bobilturister glemmer at bilen er både bredere og lengre enn den vanlige familiebilen. Det kan bli kostbart. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fyller du diesel på vanntanken, glemmer hvor brede speilene er eller glemmer å åpne toalettluka? Det kan bli dyrt.

Bobilsommeren er i full gang. Og et stort antall ferske bobilsjåfører skal ut på sommerveiene med sine nye store biler for første gang. Det går bra for de fleste. Men bobilekspertene vet allerede nå hvilke tabber som kommer til å prege tabbestatistikken denne sommeren.

Advarer før sommeren

- Det er mange bobilsjåfører som har lang fartstid bak rattet på vanlige biler. Men når de skal ut i trafikken i biler som er mye større er det lett å overvurdere egne kunnskaper. Og det kan bli svært kostbart, advarer president i Norsk Bobilforening, Odd Ørstavik.

Speilkrasj

- Veldig mange ferske sjåfører glemmer at speilene på bobilen stikker langt ut på hver side. Og når de kommer til smale vestlandsveier er det fort gjort å smelle borti møtende trafikk. Det er både kostbart og farlig, sier bobilpresidenten.

Men det er ikke bare smale veier på Vestlandet som byr på kostbare utfordringer.

- Hvert år får vi inn bobiler som har fått store skader på grunn av overraskende vindkast, forteller den erfarne bobilselgeren Roger Vestavik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer