Bilistens sparetips for påskeferien:

Ikke gjør disse tabbene

Unngår du sju feil på kjøreturen kan du spare mye penger på ferien.

VAKKERT - MEN KOSTBART: Bilferien frister for mange. Og det er lurt å spare penger på drivstoff når du kan. Foto: Odd Roar Lange
VAKKERT - MEN KOSTBART: Bilferien frister for mange. Og det er lurt å spare penger på drivstoff når du kan. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Drivstoffprisene har skutt i været og er doblet på to år. Det gjør at årets påskeferie for mange kommer til å bli mye dyrere enn vanlig.

Men det finnes noen smarte tips som kan spare bilistene for veldig mye penger.

7. Planlegg reiseruta

Kjører du med bensin eller diesel på tanken og venter til den er nærmest helt tom, før du fyller den? Det er en tabbe.

Dersom du planlegger kjøreruta og sjekker hvilke bensinstasjoner som finnes ved veien kan du spare mye.

Sjekk om det finnes stasjoner i samme kjede som der du har rabattkort? Vurder om det kan lønne seg å fylle på ubetjente stasjoner i stedet.

Følg også med på prisene underveis på turen. Dersom du finner en stasjon med et godt tilbud så kan det absolutt lønne seg med en stopp for etterfylling, selv om tanken ikke er helt tom.

6. Unngå høy hastighet

Høy hastighet gjør at luftmotstanden øker. Dette får fart på drivstoff-forbruket og samtidig øker C02-utslippet tilsvarende. Derfor er det gevinst for både deg og miljøet dersom du ikke kjører i høy hastighet.

Når bilen passerer 100 km/t vil det slå merkbart ut på forbruket. Alle som har kjørt på utenlandske motorveier med hastigheter på 120-130 km/t har spart tid men raskt fått merke at drivstofftanken tømmes fort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer