Norgesferie:

Ikke glem å ta dette bildet

Det kan bli verd tusenvis av kroner.

Glem ikke: Ta en runde med kamera og ta bilder av eiendelene dine. Dette vil hjelpe deg når du skal fylle ut en skademelding. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Glem ikke: Ta en runde med kamera og ta bilder av eiendelene dine. Dette vil hjelpe deg når du skal fylle ut en skademelding. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er bekymret for innbrudd, forsvunne familieklenodier og store ødeleggelser. Men det er ikke innbrudd som topper statistikken hos forsikringsselskapene.

- Faktisk er det mye vanligere med vannskader enn med et innbrudd. Uansett skade, så er det nok innbrudd flest tenker på når de reiser vekk.

Dette sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige forsikring. Og nå deler han sine beste tips for å inngå ubudne sommergjester. Mer om det litt senere.

Økt uttrygghet

- Selv om de færreste opplever innbrudd, så vil det for de fleste oppleves som en lite hyggelig opplevelse.Det at noen har rotet rundt i private eiendeler og kanskje på soverommet, oppleves som om trygghetsfølelsen får en knekk, og jeg har hørt om noen som velger å flytte etter at de har opplevd dette, sier Voll.

- En kan lett bli skremt av advarsler om å legge ut informasjon om ferie på Facebook eller andre sosiale medier. Det kan være lurt å være litt forsiktig med hva man skriver, men sjansen for dette skal resultere i et innbrudd er mikroskopisk, fortsetter Voll, som støtter kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If, som mener at frykt for at feriebilder på Facebook skal øke innbruddsrisikoen hjemme, bare bygger på en myte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.