Norgesferie:

Ikke glem å ta dette bildet

Det kan bli verd tusenvis av kroner.

Glem ikke: Ta en runde med kamera og ta bilder av eiendelene dine. Dette vil hjelpe deg når du skal fylle ut en skademelding. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Glem ikke: Ta en runde med kamera og ta bilder av eiendelene dine. Dette vil hjelpe deg når du skal fylle ut en skademelding. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er bekymret for innbrudd, forsvunne familieklenodier og store ødeleggelser. Men det er ikke innbrudd som topper statistikken hos forsikringsselskapene.

- Faktisk er det mye vanligere med vannskader enn med et innbrudd. Uansett skade, så er det nok innbrudd flest tenker på når de reiser vekk.

Dette sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige forsikring. Og nå deler han sine beste tips for å inngå ubudne sommergjester. Mer om det litt senere.

Økt uttrygghet

- Selv om de færreste opplever innbrudd, så vil det for de fleste oppleves som en lite hyggelig opplevelse.Det at noen har rotet rundt i private eiendeler og kanskje på soverommet, oppleves som om trygghetsfølelsen får en knekk, og jeg har hørt om noen som velger å flytte etter at de har opplevd dette, sier Voll.

- En kan lett bli skremt av advarsler om å legge ut informasjon om ferie på Facebook eller andre sosiale medier. Det kan være lurt å være litt forsiktig med hva man skriver, men sjansen for dette skal resultere i et innbrudd er mikroskopisk, fortsetter Voll, som støtter kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If, som mener at frykt for at feriebilder på Facebook skal øke innbruddsrisikoen hjemme, bare bygger på en myte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer