Forsinket bagasje

Ikke glem denne

Dette er det første du bør gjøre når bagasjen din er forsinket.

PIR: Dette skjemaet må du fylle ut så fort du oppdager at bagasjen din er forsinket. Foto: Martin Gramnæs
PIR: Dette skjemaet må du fylle ut så fort du oppdager at bagasjen din er forsinket. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to somre med pandemi og reiserestriksjoner, er det millioner av reiselystne verden rundt som har booket seg en etterlengtet utenlandsferie.

Dog viste det seg tidlig denne sommeren at ikke alle flyplasser og flyselskaper er godt nok bemannet for å ta imot den store massen med reisesugne folk. Nedgang i antall reisende de to foregående åra, har ført til nedbemanninger og permitteringer, og det tar tid for selskapene å ansette nye.

På enkelte flyplasser har dette ført til at bagasje hoper seg opp og mange reisende risikerer at bagasjen ikke kommer fram til rett tid.

Stor økning

Før helga skrev Fremtind at de så i juni og så langt i juli har registrert 3600 saker med forsinket og tapt bagasje. Til sammenlikning ble det i 2018 og 2019 registrert 2500 liknende tilfeller i løpet av de tre sommermånedene, juni, juli og august.

– Antall bagasjesaker har eksplodert og trenden ser dessverre ut til å fortsette nå i juli. Det er disse sakene som gjør at det er kø på telefonen til oss, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.