Hotelltips

Ikke glem dette

Sju ting du alltid skal spørre om når du sjekker inn.

SMART INNSJEKK: Hotellene elsker gjester som søker det lille ekstra og som derfor får en god opplevelse. Ikke vær beskjeden, men vær høflig. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
SMART INNSJEKK: Hotellene elsker gjester som søker det lille ekstra og som derfor får en god opplevelse. Ikke vær beskjeden, men vær høflig. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du skal bo på hotell handler det om mer mye mer enn bare prisen for oppholdet.

For hvem vil ikke ha det beste rommet uten at det koster noe ekstra?

Og det er stor forskjell på å bo på hotell og bare det å ha en enkel overnatting før man haster videre.

Derfor handler alltid om å gjøre oppholdet ditt best mulig, og det dreier seg om de små detaljene som gjør den store forskjellen.

Her er sjekklista du bør følge neste gang.

Bytt rom hvis du er misfornøyd.

Du vil sannsynligvis heller ha rom med utsikt til sjø, fjell, byen eller parken, og helst ikke utsikt mot bakgården.

Derfor bør du sjekke litt på forhånd, og seinest ved ankomst, hvor de beste rommene er.

TYRKIA: Irene Urianstad sier hotellopplevelsen hun og datteren hadde, er «det jævligste» hun har vært borti. Video: Privat. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Og deretter er det bare å spørre om å få et av disse når du bestiller - eller ved innsjekk.

Eventuelt, be på en høflig måte om å få bytte hvis de gir deg et annet rom enn det du ønsker.

Hjørnerommet på hotellet er de største. Og unngå alltid hotellrom rett over nattklubben.

Dette er enklest dersom du går for en tidlig innsjekk på hotellet. Og helst etter at utsjekkingsrushet etter frokosten er unnagjort.

Gratis ekstrainnhold

Gratis og godt Internett burde være en selvfølge på alle hotell, men slik er det ikke alle steder. På noen hotell er det stor forskjell på dekningen fra rom til rom. Dersom du får dårlig Internett bør du enten be om et annet rom, om avslag eller et annet godt tilbud.

Hotellene har ofte mye mer å gå på enn gjestene tror. Unngå ekstraoverraskelser og ekstra kostnader. Sjekk derfor at frokost er inkludert i prisen.

INKLUSIV: Frokosten bør være inklusiv i prisen, selv om du noen ganger må spørre om den er det. Dette gjelder spesielt på utenlandske hotell. Foto: Odd Roar Lange
INKLUSIV: Frokosten bør være inklusiv i prisen, selv om du noen ganger må spørre om den er det. Dette gjelder spesielt på utenlandske hotell. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Spør om dette ved innsjekking, og spør om å få det inkludert så vil du (forbausende) ofte oppleve at det ender opp som en gratis service fra hotellet.

Samarbeidspartnere

Hotellene har ofte samarbeidspartnere som du kan benytte deg av, rimelig eller gratis.

Det kan være spaanlegg, treningsstudio eller kulturopplevelser som hotellet har avtale med.

Spør også om dette allerede ved innsjekking eller send dem en e-post før ankomst slik at du ikke oppdager det først når du sjekker ut.

Kostbare turistfeller

Når du bor på hotell og velger å kjøpe billetter til regionens turistattraksjoner direkte fra hotellresepsjonen, vil du ofte oppleve at de har et ekstra påslag i prisen. Noe skal de jo tjene penger på …

Sjekk derfor direkte ved attraksjonen hva som er prisen der.

Husk at det kan lønne seg å betale en euro eller to ekstra for å unngå enorme køer ved for eksempel Eiffeltårnet, Colosseum, Vatikanet og så videre.

Lær triksene: Hotellopplevelsen kan bli mye bedre hvis du vet hva du skal spørre om. Foto: Odd Roar Lange
Lær triksene: Hotellopplevelsen kan bli mye bedre hvis du vet hva du skal spørre om. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Men spør gjerne hotellets concierge om tips til annet enn byens eller stedets mest kjente «turistfeller». Ofte er disse mye billigere/gratis - og veldig mye hyggeligere.

Sen utsjekkingstid

Hvorfor ikke beholde rommet så lenge som mulig? Da kan du ta en dusj etter reisens siste rundtur i byen før du setter kursen mot flyplassen.

De fleste hotell kan gi deg mange timer ekstra helt gratis, mens andre tar en 100-lapp i betaling. Det kan det absolutt være verd.

Gratis oppgradering

Husk å bestille og eventuelt betale hotelloppholdet direkte via hotellets hjemmeside.

Ikke bruk tredjeparts bookingsider. Hotellene gir de beste rommene til dem som booker direkte, og dersom du har betalt hele summen direkte til hotellet så er det mye lettere å få en oppgradering uten å betale ekstra for det.

Et stille rom

Pass på å få rom som ikke ligger rett over nattklubben eller like inntil heisen.

LURT Å SPØRRE: Du kan ende opp med en suite dersom du husker å spørre om et bedre rom når du sjekker inn. Mange hotell elsker å overraske gjestene på den gode måten. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
LURT Å SPØRRE: Du kan ende opp med en suite dersom du husker å spørre om et bedre rom når du sjekker inn. Mange hotell elsker å overraske gjestene på den gode måten. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer

Dette kan være forskjellen på en god natts søvn og et søvnløst mareritt. Dersom du oppdager dette etter at du har fått romnøkkelen, gå tilbake til resepsjonen, vær høflig og be om et nytt rom.

Bonustipset:

Husk at hotellet har flere gratis toalettsaker enn de du finner på badet på rommet.

Dersom du trenger noe ekstra, slik som barbersaker, tøfler, sysaker, skopussesaker og liknende, spør etter det i resepsjonen.

De kan ofte låne deg et en mobillader eller ladeadapteren som du har glemt å pakke med deg også.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer