- Ikke godt nok

Dette må du gjøre med kofferten din før du reiser.

DU MÅ GJØRE DET RIKTIG: En lapp på utsiden er ikke nok, sier flybagasjeekspert. Og husk å feste de små klistrelappene med strekkode på selve bagasjen. Foto: Odd Roar Lange
DU MÅ GJØRE DET RIKTIG: En lapp på utsiden er ikke nok, sier flybagasjeekspert. Og husk å feste de små klistrelappene med strekkode på selve bagasjen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år blir tusenvis av kofferter borte på flyplasser rundt om i verden. Å miste innsjekket bagasje er både irriterende og kostbart for den reisende.

Derfor er det smart å legge inn litt ekstra innsats i å hindre at bagasjen din forsvinner.

Bård Morten Johansen viser hvordan man skal pakke bilen trygt for sommeren. Her bør du ikke legge den tyngste bagasjen. Video: Anabelle Bruuun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Har du merket kofferten din med en bagasjelapp, en såkalt bagasjetag, med navnet ditt og adresse på? Da har du gjort første del av jobben.

Men det er ikke godt nok.

Ekspertens tips

Da er det smart å lytte til rådet fra ansvarlig for kundekontakt i Norwegian, Vibeke Krogh Erikstad. Hun har årelang erfaring i arbeidet med å finne igjen tapt bagasje for flyselskapets passasjerer.

EKSPERT: Vibeke Krogh Erikstad er ekspert i å finne tilbake flypassasjerenes tapte bagasje. Foto: Odd Roar Lange
EKSPERT: Vibeke Krogh Erikstad er ekspert i å finne tilbake flypassasjerenes tapte bagasje. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Og hun har et klart råd til de reisende i sommer.

- Mange fester bare én bagasjetag på kofferten sin. Men det er ikke nok. Vi foreslår minst to bagasjetagger på utsida av kofferten, fordi det kan hende at den ene blir revet av underveis på reisen.

Og som en ekstra sikkerhet har hun følgende tips:

- Skriv en lapp med navn, adresse og telefonnummer som legges inne i selve kofferten.

Dersom begge de utvendige taggene skulle bli borte så har du en ekstra sikkerhet i den innvendige lappen. De ansatte ved flyplassen kan åpne kofferten i jakten på å finne eieren. Og da er denne lappen gull verd.

En ekstra sjekk

- Ikke skriv navnet til hotellet du skal bo på, men merk bagasjen med hjemmeadressen din.

Vi gjør alltid vårt ytterste i arbeidet med å spore opp bagasje som er blitt forsinket eller bort, og ettersender denne til deg, sier Eriksen.

Og et nyttig tips før du forlater flyplassen:
Ta en ekstra kikk på kofferten så du er sikker på at du har fått med deg din egen bagasje.

Dersom din koffert skulle bli borte ved at noen har tatt med seg feil bagasje, kan du kontakte ankomstservice snarest og vis dem bilde av strekkoden på kofferten og som lå igjen på båndet.

Da vil de kunne spore opp eieren av denne - og kanskje dere får byttet tilbake til riktig koffert allerede før kofferten din har forlatt flyplassen.

Har du et tips til meg om tapt bagasje?

Har du et tips til meg om tapt bagasje?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om bagasje som har forsvunnet på reise? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer