Ikke helt "clean" kokos

Virgin Atlantics såkalte "miljøfly" inneholdt bare fem prosent biodiesel.

Publisert
Sist oppdatert

Med brask og bram og full mediadekning tok Richard Bransons Virgin Atlantic Boeing 747-fly av fra London Heathrow i retning Amsterdam sist søndag, som verdens første fly som fløy på biodiesel, i dette tilfellet laget av kokosolje.

Men SÅ miljøvennlig var nok denne flyturen likevel. Flyet, med 350 seter, hadde bare fem personer om bord, og skarve fem prosent av drivstoffet var biodiesel, skriver britiske TimesOnline.

På grunn av frykten for at biodieselen skulle fryse, eller påvirke motoren på en eller annen måte, fikk flyet bare lov til å bruke biodiesel i én av flyets motorer - og blandingen måtte være 20 prosent biodiesel og 80 prosent vanlig drivstoff. Dermed var bare fem prosent av drivstoffet laget av biodiesel.

Foto: Virgin Atlantic
Foto: Virgin Atlantic Vis mer


Sliter med miljøsvinstempel

Flybransjen har satt i gang for alvor å forsøke å gjøre flytrafikken mer miljøvennlig, ettersom det er påvist at flytrafikk står for en vesentlig del av de globale karbondioksid-utslippene. I tillegg er flytrafikkveksten eksplosiv, spesielt siden Kina og India nå begynner å få flere og flere innenriks lavprisselskaper.

Mange tror at biodiesel kan være redningen. Det vil likevel ta noen år før det eventuelt er vanlig at fly går på biodiesel, da forskerne ikke har kommet opp med en løsning som er sikker nok. Dave Daggett, Boeings prosjektleder for alternative drivstoff, mener at biodrivstoff ikke vil bli godkjent i flytrafikken før i 2013.

Kilde: TimesOnlineVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer