Bagasje-erstatning

Ikke kast de små klistrelappene!

Skal du sjekke inn bagasje på flyplassen, bør du passe på dette.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer
Publisert

Den første sommeren etter pandemien har vært preget av kaos på flyplasser i Europa. I tillegg til lange køer, forsinkelser og kanselleringer, har det også vært mye bagasjeproblemer. Bagasje som kommer fram for seint eller ikke i det hele tatt.

Tidligere denne uka gikk forsikringsselskapet Tryg ut med oppfordring om å reise med håndbagasje.

- Dersom det er mulig, bør du reise bare med håndbagasje. Viktige medisiner og dyre enkeltgjenstander bør du uansett pakke i håndbagasjen, oppfordret kommunikasjonssjef Ole Irgens.

Rekordmange henvendelser

Tryg forsikring forteller at selskapet aldri har fått så mange henvendelser om tapt eller forsinket bagasje som nå.

- Vanligvis regner vi med at 95 prosent av forsinket bagasje kommer til rette etter 24 timer, men nå ser det ut til at forsinkelsene er større enn dette, sier kommunikasjonssjefen til DinSide.

Skal du på en lengre tur, holder det ikke nødvendigvis med en liten sekk eller koffert. Dersom du har med innsjekket bagasje, er det imidlertid flere ting som er viktig å passe på.

- Bagasjen bør merkes forskriftsmessig etter lufthavnas anvisninger, sier Ole Irgens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer