Flyreiser:

Ikke kast voucheren

Tabben kan koste deg tusenvis av kroner.

Penger til gode: Har du en SAS-voucher som er gått ut på dato? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Penger til gode: Har du en SAS-voucher som er gått ut på dato? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da coronapandemien rammet for fullt ble tusenvis av fly satt på bakken.

Og et stort antall flypassasjerer måtte endre sine reiseplaner. Er du en av dem som skulle ha reist med SAS og som fikk flyreisen kansellert? Da du følge godt med her.

SAS-voucher

Flypassasjerer som ble rammet av kansellerte SAS-fly fikk et tilbud fra selskapet om å få pengene tilbake, noe som tok månedsvis for mange, eller en såkalt voucher, som gikk kjapt å få tilsendt.

KLAR FOR AVGANG: SAS gir deg pengene tilbake for ubrukte vouchers etter kansellerte fly. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
KLAR FOR AVGANG: SAS gir deg pengene tilbake for ubrukte vouchers etter kansellerte fly. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Voucheren var verd det samme som verdien på billettene til kansellerte flyreiser. Og for mange kunne det være snakk om femsifret beløp. Denne voucheren kan man bruke som betalingsmiddel for reiser til seg selv eller andre - med SAS.
Men, voucheren varer bare i ett år før den går ut på dato.

ENKELT OG GREIT: Det enkle er ofte det beste når det kommer til vindusvask! Vi viser deg tre gode metoder. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Ikke kast den

Det betyr ikke det samme som at den er verdiløs. For: etter at den er gått ut på dato kan du veksle inn voucheren og få pengene tilbake.

Dersom du trodde den var verdiløs og har kastet den, så har kommet i skade for å kaste tusenlapper i søpla.

- Jeg fikk tilbud om voucher og skulle bruke den som betalingsmiddel. Men fikk i tips fra kundeservice i SAS at jeg kunne vente til noen dager etter utløpsdato, og så kreve pengene tilbake. Men, med timelange køer i telefonsystemet til SAS har dette vært mer enn krevende. Jeg finner rett og slett ikke ut av det, sier Britt Grøtta Krakeli, som er en av mange passasjerer med utløpt voucher.

REISER IGJEN: Flytrafikken tar seg opp igjen. Kanskje du har en flyreise eller to til gode? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
REISER IGJEN: Flytrafikken tar seg opp igjen. Kanskje du har en flyreise eller to til gode? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Ber om varsling

- Jeg var ikke klar over dette tilbudet, og det undrer meg også at ikke SAS varsler om at voucheren går ut. Jeg hadde egentlig glemt at jeg hadde den, og kun tilfeldigheter gjorde at jeg ikke gikk glipp av over 4000 kroner, sier Krakeli.

- Det finnes to typer vouchere, ikke-refunderbar og refunderbar. Den ikke-refunderbare er for kunder som selv ikke kan/ønsker å reise, og heller utsette reisen med en voucher for hele beløpet. Dette gjelder også for billetter som i utgangspunktet ikke er refunderbare, sier John Eckhoff, pressesjef i SAS.

- I disse tider hvor reising er mer utfordrende har SAS utvidet fleksibilitet, og du har dermed likevel kunnet benytte hele beløpet til en ny reise.

Og når du skal bestille ny reise så er det lurt å vite at dette er den beste dagen å bestille billige flybilletter.

Dette skal du gjøre

- Den aktuelle kunden har frivillig bedt om en refunderbar voucher som gis når flyselskapet kansellerte en reise. Da er voucheren refunderbar dersom den ikke er benyttet innen ett år.
Kunden logger seg da inn på sas.no/voucher og taster inn vouchernummeret. I tillegg til saldo får kunden opp som alternativ å be om refusjon, fortsetter pressesjefen.

- Er kundene blitt varslet om dette?

- Dette er det informert om når kunden ber om voucher og det står i vår FAQ om vouchere og i vilkårene for SAS Travel Voucher, sier John Eckhoff.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer