Norgesferie:

Ikke kjøp dette på flyplassen

Dette sparer deg for penger og trøbbel.

Godt forberedt: Jo bedre du er forberedt, jo bedre takler du endringer underveis. Og god planlegging er halve reisen. Foto: Odd Roar Lange
Godt forberedt: Jo bedre du er forberedt, jo bedre takler du endringer underveis. Og god planlegging er halve reisen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En vellykket flyreise handler ofte om de små detaljene. De som gjør at reisen blir perfekt i stedet for en fiasko.

Og hvem som har flaks eller uflaks handler sjelden om tilfeldigheter, men om evnen til god planlegging og gode forberedelser.

Her er tipsene som redder den neste flyturen din.

Hvor parkerte du bilen?

En fjorten dagers ferie gjør mye med kroppen vår. Mest positivt, men en sideeffekt er at vi glemmer ting som vi bør huske.

For eksempel hvor vi parkerte bilen i parkeringshuset ved flyplassen. At det er hektisk ved avreise hjelper ikke akkurat på, så derfor: noter hvor du parkerte, eller ta et bilde av den parkerte bilen med nummer til p-plassen synlig slik at det er lett å finne bilen når du kommer tilbake.

Og husk å alltid ha bilnøkkelen i håndbagasjen. Reiseforsikringen din dekker ikke ekstrakostnader knyttet til forsinket innsjekket bagasje.

Flyselskapets app

Last ned flyselskapets egen app og legg inn din personlige informasjon. Dersom du har kjøpt flybilletten gjennom en ekstern nettside er det ekstra viktig at du legger inn billettinformasjonen slik at flyselskapet kan kontakte deg direkte dersom det skjer endringer på reisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.