Ikke kjøp disse suvenirene

Tollvesenet på Oslo Lufthavn avdekker en rekke smuglingsforsøk av utrydningstruede dyrearter.

IKKE KJØP ULOVLIGE SUVENIRER: Tor Fredriksen, kontorsjef for Tollvesenet på Oslo Lufthavn, viser frem beslag av ulovlige slangeskinnsprodukter. Foto: OSLO LUFTHAVN AS
IKKE KJØP ULOVLIGE SUVENIRER: Tor Fredriksen, kontorsjef for Tollvesenet på Oslo Lufthavn, viser frem beslag av ulovlige slangeskinnsprodukter. Foto: OSLO LUFTHAVN AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Lufthavn, Tollvesenet og Miljødirektoratet går nå ut og oppfordrer alle til å være bevisste i forhold til hva de kjøper av suvenirer.

Kjøp og innføring av produkter laget av utrydningstruede dyrearter er nemlig ulovlig. Likevel er det dessverre alt for mange som faller for fristelsen, eller eventuelt ikke kjenner til regelverket.

- Tollvesenet på Oslo Lufthavn avdekker en rekke smuglingsforsøk av utrydningstruede arter. De vanligste beslagene er belter, sko og lommebøker av slange- og krokodilleskinn, samt kosttilskudd som skal virke slankende, oppkvikkende eller beskyttende, sier Tor Fredriksen som er kontorsjef for Tollvesenet på Oslo Lufthavn.

Slår alarm

Handelen med utrydningstruede dyre- og plantearter reguleres under konvensjonen om internasjonal handel med truede arter (CITES).

Det er ikke tillatt å innføre dyr eller planter som er truet av utrydning uten at det foreligger tillatelse til dette fra Miljødirektoratet. Hvilke arter som er utrydningstruet og hvilke bestemmelser som gjelder for hver enkelt art, finner du i sjekkliste for CITES. Denne kan du finne på miljodirektoratet.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer