Ikke kom hjem til død bil på flyplassen

Mange reisende kommer nå hjem til en bil som ikke vil starte.

Der står familien i tynne klær og skal hjem fra flyplassen etter to uker på Gran Canaria...  (www.pbase.com/sherrer) Foto: Jean-Pierre Scherrer
Der står familien i tynne klær og skal hjem fra flyplassen etter to uker på Gran Canaria... (www.pbase.com/sherrer) Foto: Jean-Pierre Scherrer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise på ferie nå i januar? Har du tenkt å kjøre til flyplassen og parkere der?

I så fall bør du være klar over at en eller to uker ute i kulda uten bruk lett kan tappe bilbatteriet ditt. Resultatet er at du lander på flyplassen med en iskald og død bil som venter på deg.

Se det for deg - du og familien lander midt i natten og ønskes velkommen av -20 grader. Ungene er trøtte, og dere har bare på dere tynne klær. Boblejakke, lue og votter? Ligger hjemme.

Når endelig bagasjen har kommet, kaver dere dere ut til bilen som står på parkeringsplassen. Den er helt nediset. Du vrir om tenningsnøkkelen og ingenting skjer...

Les også: Må du ha spesial-startkabler til nye biler?

Kø for å få starthjelp

EuroPark bekrefter at det nå er mange som kommer tilbake til død bil. Parkeringsselskapet, som tilbyr parkering rett utenfor terminalen på Gardermoen, hjelper til med å få liv i bilen med startkabler, men når mange charterturister lander samtidig, blir det fort køer for å få slik hjelp.

Vil du bruke EuroPark, betyr det at du må bestille parkering innendørs hvis du vil unngå å bli stående og vente på å få bilen i gang etter ferien. Dette er betydelig dyrere enn utendørsparkering. En ukes innendørsparkering koster 1.160 kroner, mens en ukes utendørsparkering bare koster 390 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer