Ikke legg nøklene i kofferten

Da risikerer du å ikke komme inn i ditt eget hjem.

IKKE LEGG NØKLENE I KOFFERTEN: Tenk om bagasjen er forsinket eller forsvinner! I fjor utbetalte Europeiske Reiseforsikring 18 millioner kroner for forsinket bagasje. Selskapet hadde totalt 6.100 slike saker, noe som er en økning på fem prosent i forhold til i 2010.  Foto: Colourbox
IKKE LEGG NØKLENE I KOFFERTEN: Tenk om bagasjen er forsinket eller forsvinner! I fjor utbetalte Europeiske Reiseforsikring 18 millioner kroner for forsinket bagasje. Selskapet hadde totalt 6.100 slike saker, noe som er en økning på fem prosent i forhold til i 2010. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være fristende å slenge fra seg husnøkkelen, bilnøkkelen og medisiner i kofferten når du skal fly, slik at du får mindre håndbagasje å dra på.

Men ikke gjør det, advarer Europeiske Reiseforsikring.

– Det skjer ofte at bagasjen er forsinket. Det kan vare fra noen timer til flere døgn. Man kan aldri vite, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, til DinSide.

Problemet oppstår som regel når reisen er over og passasjeren venter på bagasjen som ikke kommer.

– Man setter fra seg bilen på Gardermoen og legger både bil- og husnøkler fra seg i kofferten. På hjemreisen står man plutselig der uten koffert og bil, og kommer i tillegg ikke inn i sitt eget hjem. En trist og lei avslutning på en fin ferie, forklarer Vennesland.

Pakketips: La smykker og elektronikk ligge hjemme

Måtte ta taxi og overnatte på hotell

Slike hendelser forekommer fra tid til annen og skaper store problemer for folk. Reiseforsikringen dekker heller ikke de utgiftene du kan få rundt dette, derfor ønsker
Europeiske Reiseforsikring å gjøre folk mer bevisste på dette.

Og hvor galt kan det egentlig gå?

– Det var en kunde som hadde lagt bilnøklene sine i bagasjen, som var forsinket. Dermed måtte han ta taxi hjem og søkte dekning for dette. Men reiseforsikringen dekker ikke forsinket bagasje for hjemreisen og heller ikke merutgifter som oppstår i forbindelse med dette. Dersom bagasjen er forsinket på utreise, dekkes nødvendige innkjøp av toalettsaker og klær, påpeker Vennesland.

I et annet tilfelle var det en kunde som hadde lagt fra seg husnøkkelen i bagasjen, som heller ikke dukket opp når den skulle.

– Kunden måtte overnatte på hotell i hjembyen sin, fordi han kom ikke inn i huset sitt. Til slutt måtte han tilkalle en låsesmed og søkte om å få dekket disse utgiftene. Men reiseforsikringen har ikke dekning for dette, forteller Vennesland.

Bagasje som «forsvinner»: Derfor kom ikke kofferten

Utbetalte 18 millioner for forsinket bagasje

I fjor utbetalte Europeiske Reiseforsikring 18 millioner kroner for forsinket bagasje. Selskapet hadde totalt 6.100 slike saker, noe som er en økning på fem prosent i forhold til i 2010.

HUSK MEDISINER I HÅNDBAGASJEN! Det er også viktig å ha medisinsk dokumentasjon på engelsk når du reiser. Det gjør det lettere for deg dersom det plutselig skulle oppstå en situasjon hvor du trenger ekstra, ifølge Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring. Foto: Foto. colourbox.com
HUSK MEDISINER I HÅNDBAGASJEN! Det er også viktig å ha medisinsk dokumentasjon på engelsk når du reiser. Det gjør det lettere for deg dersom det plutselig skulle oppstå en situasjon hvor du trenger ekstra, ifølge Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring. Foto: Foto. colourbox.com Vis mer


– Flyselskapene har fått bedre rutiner på bagasjehåndtering, men likevel skjer dette ganske ofte. Og når det først skjer, vet du ikke om den er borte for en periode eller om den er borte for godt, sier hun.

Nødvendige utgifter til innkjøp av toalettsaker og eventuelle klær dekkes dersom bagasjen ankommer mer enn fire timer forsinket ved utreise, ifølge Europeiske Reiseforsikrings nettside

Vennesland vil råde folk til å alltid legge medisinene og nøklene sine i håndbagasjen:

– Det kan jo være at du får et problem og unødvendig stress hvis du ikke får medisinene dine. Min største oppfordring er at man har nøkler og medisiner sammen med reisedokumenter og passet i håndbagasjen. Du må huske det!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer