Reisetips:

Ikke legg passet i håndbagasjen

Da kan du havne i skikkelig trøbbel.

Full stopp ved gaten: Det er slett ikke sikkert at trillekofferten din får være med opp i bagasjehylla i flyet. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
Full stopp ved gaten: Det er slett ikke sikkert at trillekofferten din får være med opp i bagasjehylla i flyet. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har ført til at en rekke land, også i Norden, har strammet inn på ID-kravet når man krysser grensen. For norske statsborgere betyr det at man må ha med pass eller nasjonalt ID-kort når man drar til utlandet.

Og mange gjør en stor feil ved å legge passet i trillekofferten når man har kommet gjennom sikkerhetskontrollen.

Reglene skjerpes

Det er ingen god idé. For flyselskap over hele verden har strammet inn på bagasjereglene og aksepterer ikke at man har med håndbagasje som er større enn de målene som er oppgitt på selskapets nettsider.

Ved gaten er det stor risiko for at bagasjen din blir kontrollmålt, og er den større enn tillatt, blir den tatt til side og sendt med flyet som innsjekket bagasje.

Da har du kanskje allerede skjønt hva som er problemet?

- Det er en vanlig misforståelse at der er plass til alles trillekofferter om bord. Våre fly har plass til rundt 186 passasjerer, men kun 80 små trillekofferter i bagasjehyllene. Derfor har vi gode regler på plass, slik at vi unngår at bruke tid på å omorganisere håndbagasje om bord og på å flytte håndbagasje til lasterommet, noe som kan skape frustrasjon og lett føre til forsinkelser, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer