Flyreiser:

Ikke legg passet i håndbagasjen

Da kan du havne i skikkelig trøbbel.

FULL STOPP: Det er slett ikke sikkert at trillekofferten din får være med opp i bagasjehylla i flyet. Foto: Odd Roar Lange
FULL STOPP: Det er slett ikke sikkert at trillekofferten din får være med opp i bagasjehylla i flyet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaoset i flytrafikken fortsetter. Ved en rekke flyplasser er det store problemer med bagasjehåndteringen grunnet for få ansatte i forhold til antall fly og passasjerer.

Gjennom sommeren har det strømmet inn henvendelser til flyselskapene og forsikringsselskapene etter at passasjerenes bagasje er blitt forsinket eller har forsvunnet.

Dette har fått mange reisende til å satse alt på ett kort: de reiser kun med håndbagasje.

Ikke gjør tabben

Men mange gjør en stor feil ved å legge passet i trillekofferten når man har kommet gjennom sikkerhetskontrollen.

Det er ingen god idé.

For flyselskap over hele verden har strammet inn på bagasjereglene og aksepterer ikke at man har med håndbagasje som er større enn de målene som er oppgitt på selskapets nettsider.

Ved gaten er det stor risiko for at bagasjen din blir kontrollmålt, og er den større enn tillatt, blir den tatt til side og sendt med flyet som innsjekket bagasje.

Da har du kanskje allerede skjønt hva som er problemet?

- Det er en vanlig misforståelse at det er plass til alles trillekofferter om bord. Våre fly har plass til rundt 186 passasjerer, men kun 80 små trillekofferter i bagasjehyllene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.