Ferie i Europa

Ikke lenger velkommen

Enda et gult land «stenger» for nordmenn.

REISERESTRIKSJONER: Tre europeiske land som vi i utgangspunktet kunne ha reist til, har innfør innreiserestriksjoner for nordmenn. Her fra Kypros. Foto: Iakovos Hatzistavrou/AFPNTB
REISERESTRIKSJONER: Tre europeiske land som vi i utgangspunktet kunne ha reist til, har innfør innreiserestriksjoner for nordmenn. Her fra Kypros. Foto: Iakovos Hatzistavrou/AFPNTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land frem til 15. januar neste år. Samtidig er det tre europeiske land med fortsatt lav smitte, som oppdaterer innreiserestriksjonene for nordmenn; To land i nord, i tillegg til Kypros som den siste tiden har vært åpent for nordmenn som normalt.

Blant landene er Finland som fra og med mandag morgen kun tillater innreise fra syv europeiske land uten at man må gå i karantene. Norge er ikke på den lista, og nordmenn på innreise anbefales 14 dager i karantene.

Finland

Fra 1. oktober anbefaler finske myndigheter to frivillige coronatester for reisende som ankommer landet fra blant annet Norge. Reisende som gjennomfører testene, kan forkorte den anbefalte karanteneperioden på 14 dager.

Merk at innreiserestriksjonene ikke gjelder arbeidsreiser og strengt nødvendige reiser over grensa mellom Finland og Norge i nord.

Latvia

Latvia har lenge vært et av landene med minst smittespredning i Europa, og er per i dag det landet med aller minst smitte, og reiser du fra et land som har over 25 smittetilfeller per 100 000 innbyggere, havner du i den røde kategorien, som gjør det vanskelig å besøke landet som turist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.