Flyreiser

- Ikke pakk dem inn

Dette skal du gjøre med julegavene før julaften.

HER KAN DET BLI TRØBBEL: Ikke pakk inn julegavene før du kommer hit. Du risikerer å måtte åpne dem. Foto: Odd Roar Lange
HER KAN DET BLI TRØBBEL: Ikke pakk inn julegavene før du kommer hit. Du risikerer å måtte åpne dem. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er godt med alt som er unnagjort til jul. Men det gjelder ikke riktig alt. Spesielt ikke dersom du skal ut og fly, og planlegger å ta med deg julegaver i håndbagasjen.

Dersom du må gjøre det, så sørg i alle fall for at de ikke er pakket inn i julepapir eller i annen innpakning som er vanskelig å åpne uten å ødelegge forsegling etc.

Pakk seinere

- Vi anbefaler å ikke ta med innpakkede julegaver i håndbagasjen. Grunnen er at dersom innholdet er litt uklart for kontrollørene må vekterne kanskje kreve at du åpner pakken. Det er jo leit både for den reisende og oss. Så derfor anbefaler vi å ikke pakke inn gavene og å droppe innpakkede gaver i håndbagasjen.

Ta heller med innpakningspapiret og pakk inn gavene når du kommer fram, sier kommunikasjonsdirektør Harald Nygaard Kvam ved Oslo Lufthavn til DinSide.

Størst utfart på bittelillejulaften

Tirsdag skrev NTB at Avinor spådde hele 134.152 passasjerer skal reisende fra de seks største flyplassene torsdag 22. desember - «bittelillejulaften». Fra Oslo lufthavn alene er det ventet 74.635 passasjerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer