Flyreiser

- Ikke pakk dem inn

Dette skal du gjøre med julegavene før julaften.

HER KAN DET BLI TRØBBEL: Ikke pakk inn julegavene før du kommer hit. Du risikerer å måtte åpne dem. Foto: Odd Roar Lange
HER KAN DET BLI TRØBBEL: Ikke pakk inn julegavene før du kommer hit. Du risikerer å måtte åpne dem. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er godt med alt som er unnagjort til jul. Men det gjelder ikke riktig alt. Spesielt ikke dersom du skal ut og fly, og planlegger å ta med deg julegaver i håndbagasjen.

Dersom du må gjøre det, så sørg i alle fall for at de ikke er pakket inn i julepapir eller i annen innpakning som er vanskelig å åpne uten å ødelegge forsegling etc.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Pakk seinere

- Vi anbefaler å ikke ta med innpakkede julegaver i håndbagasjen. Grunnen er at dersom innholdet er litt uklart for kontrollørene må vekterne kanskje kreve at du åpner pakken. Det er jo leit både for den reisende og oss. Så derfor anbefaler vi å ikke pakke inn gavene og å droppe innpakkede gaver i håndbagasjen.

Ta heller med innpakningspapiret og pakk inn gavene når du kommer fram, sier kommunikasjonsdirektør Harald Nygaard Kvam ved Oslo Lufthavn til DinSide.

Størst utfart på bittelillejulaften

Tirsdag skrev NTB at Avinor spådde hele 134.152 passasjerer skal reisende fra de seks største flyplassene torsdag 22. desember - «bittelillejulaften». Fra Oslo lufthavn alene er det ventet 74.635 passasjerer.

- Torsdag 22. desember er den travleste utfartsdagen, mens mandag 2. januar er den største returdagen. Også i romjulen er det høy aktivitet. Siden julaften faller på en helg i år, får en mange dager i romjulen, og mange vil da feire jul ett sted og nyttår et annet, fortalte pressesjef Tonje Sund i SAS til NTB.

Videre forklarer Sund at SAS har mest trykk til og fra Nord-Norge, mens i utlandet er det London, New York og Kanariøyene som skiller seg ut.

Øystein Løwer i Avinor minner oom at man bør møte i tide og møte forberedt på flyplassen.

Mattrøbbel

- I tillegg er det jo lurt å huske på at reglene for bagasje selvsagt gjelder i jula også.

- Vi ser mange eksempler på at folk reiser med mat i innsjekket bagasje, og det er ikke så smart om kofferten blir forsinket og maten råtner. Eller dersom mat/drikke renner ut og skader innholdet i din eller andres bagasje. Fyrverkeri og andre farlige materialer er selvsagt også forbudt å ta med på flyet.

Vintrøbbel

- Dersom du for eksempel putter vin i innsjekket bagasje, som knuser/lekker og skader andres bagasje eller vårt anlegg, kan det bli dyrt. Du kan du nemlig risikere erstatningskrav.

- Derfor: dropp gjerne vinen i kofferten, den kan lett bli ødelagt, avslutter Harald Nygaard Kvam

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer