Ikke reis til Bangkok

Utenriksdepartementet advarer nordmenn mot Thailands hovedstad.

Foto: Jiverage/Wikimedia
Foto: Jiverage/Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av de siste ukenes demonstrasjoner, og en eskalering av konfrontasjoner mellom demonstranter og myndigheter, fraråder nå Utenriksdepartementet opphold i Bangkok.

"Utenriksdepartementet fraråder reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige," står det på UDs landsider.

Imidlertid fraråder ikke UD flyreiser via Bangkok. Det er altså opphold i Bangkok som frarådes. Utenriksdepartementet fraråder også nordmenn å reise til eller oppholde seg i de sørlige provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla dersom ikke det er strengt nødvendig.

Skal du til Thailand på ferie, men ikke oppholde deg i Bangkok eller provinsene nevnt over, behøver du ikke bekymre deg.

Seks hemmelige thailandske strandparadis

Her finner du UDs reiseråd til Thailand.

Hva skjer i Bangkok?

Demonstrantene tilhører de såkalte rødskjortene, som er imot den sittende regjeringen og vil ha nytt valg i landet. Rødskjortene startet sin offensiv allerede i midten av mars. I løpet av de siste dagene har gulskjortene, som støtter den sittende regjering, arrangert motdemonstrasjoner.

I et forsøk på å fjerne demonstrantene, sendte statsministeren inn militære. Det resulterte i at 25 mennesker ble drept, og hundrevis skadet.

Tips til Thailand-turen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer