SAS-STREIKEN:
Fakta og rettigheter
Mange nordmenn sitter streikefaste i utlandet og kommer seg ikke hjem på grunn av SAS-streiken.
Og selv om SAS-partene kommer til enighet, vil det ta noen dager før alle planlagte SAS-fly er på vingene igjen. I tillegg er det et stort etterslep med passasjerer som må hentes hjem. Mange av passasjerene skal hjem for å jobbe, men kommer seg ikke på jobb når flyene ikke går.
Ditt ansvar
– På generell basis er det slik at streik er et lovlig kampmiddel og det vil dessverre ramme tredjeparter. Derfor kan slike ting som at man ikke kommet på jobb i tide, oppstå. Dersom du som arbeidstaker ikke kommer deg på jobb i tide etter ferien, er det ditt ansvar. Hverken arbeidsgiver, myndighetene eller NAV har ansvar for følgende av en slik hendelse, sier Margrethe Meder, leder for NHOs advokattjenester til DinSide.
Ikke ulovlig
– Når det er sagt; skyldes dette en årsak man ikke rår over, så det er nok ikke et ulovlig fravær fra jobb i den forstand at det kan få noen alvorlige konsekvenser for arbeidsforholdet ditt. Du vil typisk ikke kunne bli sagt opp alene fordi du ikke rekker frem i tide. På den annen side er det slik at møter du ikke på jobb, har du heller ikke krav på lønn, fortsetter Meder.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger