Flystreik:

- Ikke rett på lønn

Dette skjer dersom du ikke rekker tilbake til jobben på grunn av streiken

I KØ: Mange kommer seg ikke hjem på grunn av flystreiken. Foto: Odd Roar Lange
I KØ: Mange kommer seg ikke hjem på grunn av flystreiken. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Mange nordmenn sitter streikefaste i utlandet og kommer seg ikke hjem på grunn av SAS-streiken.

Og selv om SAS-partene kommer til enighet, vil det ta noen dager før alle planlagte SAS-fly er på vingene igjen. I tillegg er det et stort etterslep med passasjerer som må hentes hjem. Mange av passasjerene skal hjem for å jobbe, men kommer seg ikke på jobb når flyene ikke går.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ditt ansvar

– På generell basis er det slik at streik er et lovlig kampmiddel og det vil dessverre ramme tredjeparter. Derfor kan slike ting som at man ikke kommet på jobb i tide, oppstå. Dersom du som arbeidstaker ikke kommer deg på jobb i tide etter ferien, er det ditt ansvar. Hverken arbeidsgiver, myndighetene eller NAV har ansvar for følgende av en slik hendelse, sier Margrethe Meder, leder for NHOs advokattjenester til DinSide.

Ikke ulovlig

– Når det er sagt; skyldes dette en årsak man ikke rår over, så det er nok ikke et ulovlig fravær fra jobb i den forstand at det kan få noen alvorlige konsekvenser for arbeidsforholdet ditt. Du vil typisk ikke kunne bli sagt opp alene fordi du ikke rekker frem i tide. På den annen side er det slik at møter du ikke på jobb, har du heller ikke krav på lønn, fortsetter Meder.

- Det er ingen regler som gir rett til fri med lønn dersom du blir rammet av streik, uvær eller en annen situasjon som gjør at du ikke kommer på arbeid. Arbeidsrettslige regler gir ikke noen rettighet for å få dekning for tap i lønn når det oppstår en slik uforutsett situasjon.

God dialog

– Likevel er det viktig å understreke at de fleste arbeidstakere og arbeidsgivere imidlertid har dialog om slike ting og finner gode løsninger: Utvidet ferie, permisjon uten lønn, avspasering eller lignende. Det er vårt inntrykk at dette finner de fleste ut av, avslutter NHO-advokaten.

Leder av juridisk avdeling i LO, Atle Sønsteli Johansen, sier følgende:

- Ved uforutsette hendelser som kansellering av fly på grunn av streik, tekniske problemer eller andre hendelser kan verken arbeidstaker eller arbeidsgiver klandres.

Arbeidstaker er uforskyldt satt i en vanskelig situasjon og arbeidsgiver bør vise stor fleksibilitet. Partene bør i felleskap finne frem løsninger, og i noen tilfeller vil man for eksempel kunne avtale at arbeidet utføres fra feriestedet.

Forlenget ferie

- I andre tilfeller kan forlenget ferie, permisjon med eller uten lønn, avspasering mv være alternativer. Arbeidsgiver kan selvsagt ikke gi advarsler eller gå til oppsigelse i slike situasjoner. På den annen side vil arbeidstaker i slike situasjoner heller ikke ha krav på lønn, med mindre det er avtalt. Det er heller ingen mulighet for å få dekket inntektstap fra NAV - da med mindre i man faktisk er syk, sier Atle Sønsteli Johansen.

Dekket lønnstap?

Du har krav på en økonomiske kompensasjon dersom du ikke kommer deg frem til reisemålet i tid. Og EU-kommisjonen har slått fast at et flyselskap har kompensasjonsansvar dersom det er en part i streiken.

Hvis ditt økonomiske tap er høyere enn den standardiserte kompensasjonen, kan du, ifølge Montrealkonvensjonen fra 1999, kreve erstatning, skriver Forbruker Europa.

Du må da kunne fremlegge dokumentasjon på dette tapet. Eksempel på et slikt tap kan være tapte arbeidsinntekter på grunn av innstillingen. Du har kun rett til erstatning når årsaken til innstillingen ligger innenfor flyselskapets kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer