Ikke så billig likevel

Lavprisselskapene skor seg på skjulte ekstrakostnader, og billigbillettene koster derfor ofte mer enn du tror.

Pass på - før du vet ordet av det har lavprisselskapene nappet med seg flere sedler enn du hadde tenkt å gi dem. Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland
Pass på - før du vet ordet av det har lavprisselskapene nappet med seg flere sedler enn du hadde tenkt å gi dem. Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan til tider virke som en flyreise ikke koster mer enn 199 kroner uansett hvor i Europa du skal, men det er lett å bli lurt: De billige billettene er ofte ikke så billige likevel. Flere flyselskaper opererer nemlig med skjulte ekstrakostnader som ikke legges på billettprisen før du skal betale for moroa.

Brorparten av flyselskapene baker inn gebyrene de opererer med i billettprisen, men lavprisselskapene har en tendens til å heller legge dem oppå prisen de markedsfører seg med.

I det siste har flere av sistnevnte selskaper kommet med stadig mer fantasifulle gebyrer du først oppdager når du skal betale, og dermed kan du plutselig ende opp med å betale dobbelt så mye for den "billige" billetten som i utgangspunktet hørtes ut som et kupp.

Les også: Slik legges ekstrakostnadene til

DinSide har gått gjennom bestillingssystemene til åtte flyselskaper. Ekstrakostnadene som legges til varierer, og noen av selskapene legger ikke til noen (som for eksempel British Airways og Finnair, som dermed ikke er representert med en tabell under).

Disse opererer som regel også med diverse bestillingsgebyrer og andre ekstrakostnader, men i motsetning til en del andre selskaper baker de dem inn i prisen fra første stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer