Ikke sett Himalaya, sier du?

Nå kan du gjøre noe med det. Gratis.

Himalaya, slik det kan se ut når du kommer hit. Foto: Nepal Tourism Board
Himalaya, slik det kan se ut når du kommer hit. Foto: Nepal Tourism Board Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen gang lurt på hvordan det ser ut i Nepal, men har verken tid, penger eller egentlig lyst til å gjøre det selv? Nå kan du få en slags 3D-opplevelse av Katmandu og Lukla i Nepal fra egen PC eller Mac. Helt gratis.

Singaporbaserte 3rd Planet har på oppdrag fra Nepal Tourism Board laget en ganske fascinerende og relativ realistisk 3D-animasjon av flere severdigheter i landets hovedstad, og fra området ved foten av verdens høyeste fjell, inkludert innflygingen til Lukla.

Se også: Brillefri 3D-bærbar fra Toshiba

Beryktet flyplass

Er du av det engstelige slaget, vil nok allerede den virtuelle flyturen ta kål på reiselysten. Den lille landsbyen Lukla på 2.680 meters høyde er utgangspunktet for aller fleste Everest-turister. Cirka 90 prosent av utlendingene som ankommer byen, gjør det med fly, en tur som tar cirka 30 minutter fra Katmandu.

Byens flystripe er beryktet og berømt, ikke uten grunn. Den er bygget i en bakke, og innflygingen mellom fjellsidene regnes som ekstremt vanskelig.

Se mer om flyplassen i Lukla

Se og hør

3D-animasjonen inkluderer også lyd, som vind, skravling og instrumentklang. Det er kun levende vesener som er fraværende. Dermed kan vi få et ganske godt - om enn evig solskinnende - inntrykk av hva som venter i området. Fra hovedflyplassen i Katmandu, via byens fantastiske plasser og severdigheter, til den omtalte flyturen til Lukla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer