Ikke sikkert du får flysetet du har bestilt

Flysete-reservasjonen er ikke endelig.

På grunn av vektbalansen i flyet er ikke sikkert at du får flysetet som du har reservert. Men stort sett går det greit.   Foto: Silje Ulveseth
På grunn av vektbalansen i flyet er ikke sikkert at du får flysetet som du har reservert. Men stort sett går det greit. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva?! tenker du kanskje nå. Men det er i grunnen ganske logisk. Og det skjer heller ikke så ofte.

DinSide har tidligere skrevet at de mest populære flysetene er fremst i flyet, eller raden ved nødutgangen. Men hva skjer dersom alle passasjerene velger å sitte fremst?

– Hvis du for eksempel har kun et fotballag om bord, og hvor alle vil sitte tett i tett helt framme, så vil disse bli flyttet for å optimere balansepunktet, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

Det er likevel en metode som kan fungere, uten å måtte flytte om på passasjerene.

– Man kan teoretisk legge all bagasje og frakt i de bakerste lasterommene for å kompensere dette. Men, dette er svært unaturlig planlegging. Man vil i det nevnte tilfellet bli bedt om å spre seg bakover i flyet, forklarer Johansen.

Se video: Så raskt kan flyet fylles

Derfor får du plass bakerst i flyet

Dersom du ikke har reservert flysete hos Norwegian, har du kanskje oppdaget at du ofte må sitte langt bak. Det er ikke tilfeldig.

– Våre systemer plasserer våre passasjerer slik at det blir likevekt i flyet. For at flyturen skal være så behagelig som mulig for våre passasjerer, plasserer vi typisk passasjerene på midtseter til slutt. Vi starter bakerst og jobber oss fremover i flyet, forteller Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer