Ikke ta av skoene!

Ny fot-skanner avslører alt.

Sko og støvler kan nå bli skannet på sikkerheskontrollen slik at de fleste slipper å ta av seg. Køene vil dermed gå mye raskere.  Foto: Colourbox
Sko og støvler kan nå bli skannet på sikkerheskontrollen slik at de fleste slipper å ta av seg. Køene vil dermed gå mye raskere. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye skanneren har blitt introdusert på israelske flyplasser. Med denne slipper de aller fleste passasjerer å ta av seg skoene i sikkerhetskontrollen. Kun passasjerer med sko som gir utslag må ta av seg skoene for nærmere inspeksjon, skriver Reuters.

Ble bedt om å koke håndbagasjen

Fot-skanneren heter MagShoe og finner ut etter bare to sekunder om passasjerenes sko inneholder uvanlige metaller som kan være en fare for sikkerheten.

- Denne oppfinnelsen kutter forsinkelsene og ubehagelighetene som oppstår ved vanlige skokontroller, sier Nissim Ben-Ezra, som jobber med sikkerhetskontrollen på Israels flyplasser.

Væskeforbudet kan være ulovlig

Men Ben-Ezra forteller at MagShoe også må brukes sammen med andre sikkerhetssjekker, siden skanneren ikke kan oppdage eksplosive stoffer, slike som skobomberen Richard Reid hadde med seg da han prøvde å sprenge et passasjerfly i lufta i 2003. En bombesniffer-versjon av MagShoe holder derfor også på å bli utviklet.

De tåpeligste flyreglene

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer