Europaferie:

Ikke trekk i den!

Denne snora er kanskje ikke det du tror. Pass på så du ikke går på en real ferieflause!

MYSTISK SNOR: Har du vært på ferie i Europa, har du kanskje kommet over en mystisk snor i dusjen? Ikke trekk i den! Foto: Facebook
MYSTISK SNOR: Har du vært på ferie i Europa, har du kanskje kommet over en mystisk snor i dusjen? Ikke trekk i den! Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Når man er på ferie nedover i Europa, er det ikke uvanlig å komme over uvante detaljer og innretninger som man ikke er vant til fra hjemlandet.

En klassiker er det europeiske bideet, som mang en turist har forvekslet med en vaskekum eller et fotbad opp gjennom tidene.

Mystisk snor

En annen slik detalj er den mystiske dusjsnora, som flere amerikanske - og trolig også norske - turister har stiftet bekjentskap med på ferie.

Det gjorde også Claire Lewis, som har delt et bilde av en dusj med ei slik snor. Den kan minne litt om snorene på norske lufteluker.

- Jeg drar og drar i snora, men lyset skrur seg ikke på. Hva gjør jeg galt?, skriver Claire i Facebook-gruppa Discover Italy.

Ferieflause

Om hun er sarkastisk eller ikke, vites ikke. Innlegget har i hvert fall skapt voldsom debatt. Det er kanskje ikke så rart, for her er det fare for å gå på en skikkelig ferieflause.

- Det er ikke en lysbryter. Nå har du fire ambulanser på vei! Nei da, jeg bare tuller, skriver en i kommentarfeltet.

Det er ikke så langt ifra sannheten, for snora er faktisk en alarm:

- Den snora er en ringeknapp i tilfelle du trenger hjelp. Den er ikke for lyset, forklarer en annen.

- Plutselig ringte det

Ut fra kommentarfeltet å dømme, er det mange som har reist til Sør-Europa uten å være klar over dette.

Trøsten være at man i hvert fall ikke er alene om å gå i baret. I kommentarfeltet deler mange sine egne erfaringer med den «mystiske» europeiske dusjdetaljen.

- Jeg trakk i den, for jeg trodde det var ei klessnor. Plutselig ringte de fra resepsjonen og lurte på om alt var i orden, skriver en.

- Jeg trakk i den, for jeg trodde det var til ei vifte, skriver en annen.

- Måtte hoppe ut

En mann ved navn Neville forteller at kona hans trakk i snora så fort de hadde kommet seg til rette inne på hotellrommet.

- Like etterpå ringte de meg fra resepsjonen og spurte om vi trengte hjelp. Det var først da vi innså at dette er ei snor du trekker i om du trenger hjelp, som hvis du faller i dusjen. Det hadde hjulpet om de hadde merket den, skriver han.

Bård Morten Johansen viser hvordan man skal pakke bilen trygt for sommeren. Her bør du ikke legge den tyngste bagasjen. Video: Anabelle Bruuun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

En annen herremann kalt Joe, forteller at det samme skjedde med ham og kona i Roma.

- Kona mi gikk for å ta seg en dusj, og trakk i snora ved et uhell. Hun måtte hoppe ut av dusjen og vente til vaktene kom for å skru den av.

- Ikke room-service

Dagbladets reiseekspert Odd-Roar Lange forteller at han har sett disse snorene på en rekke hoteller rundt omkring i verden.

- De er ofte plassert på baderommet, gjerne i nærheten av badekaret, dusjen eller toalettet. Andre ganger ved senga på rommet. Det er altså ikke en room-service-snor, sier han.

Han forklarer videre at dette er ei snor man kan dra i hvis det er et nødstilfelle, som hvis man faller i dusjen og ikke klarer å reise seg. Eller om man får et smertefullt kink i ryggen mens man ligger i senga, og trenger hjelp til å komme seg opp om morgenen.

- Man kan selvsagt også dra i snora dersom badedøra er gått i vranglås og man ikke kommer seg ut. Jeg har heldigvis ikke hatt behov for dem. Og jeg har heller ikke trukket i snora ved ved feiltagelse, sier han.

- Skal advare andre

Skal du på ferie sørover i Europa, kan det dermed være lurt å være litt ekstra oppmerksom på nettopp denne snora - og ikke minst informere andre i reisefølget om den, så de ikke går på samme blemma.

- Jeg skal advare de andre jeg skal reise med om dette. Men det er garantert én som trekker i den likevel, skriver en i kommentarfeltet.

- Jeg dør av latter! Jeg er veldig glad jeg leste dette, for dette kunne virkelig vært meg. Nå vet jeg at jeg ikke skal trekke i snora på badet. Vi reiser om to uker, skriver en annen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer