For sent til flyet?

Ikke trykk på denne knappen

Glem denne nødløsningen dersom du kommer for seint til flyet.

NØDKNAPPENE: Brannvarsleren og nødåpneren for døra er like ved hverandre. Ingen skal brukes uten at det er reell fare. Foto: Odd Roar Lange
NØDKNAPPENE: Brannvarsleren og nødåpneren for døra er like ved hverandre. Ingen skal brukes uten at det er reell fare. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke vanskelig å kjenne seg igjen i følelsen:

Du kommer for seint til flyet, men ser at det fortsatt står ved gata og ikke har dratt av gårde ennå. Og det er bare én dør mellom deg og flyet.

Men en liten detalj skiller suksess fra fiasko...

Den fristende knappen

Ved dørene på Oslo Lufthavn lyser det grønt på knappen som kan åpne døra ut til brua (den siste gangen ut til selve flyet).

Og denne er dessverre noen som har falt for fristelsen til å trykke på, i håp om at døra åpner seg og at de rekker flyet.

Alarmen går overalt

Ja, døra åpner seg, men samtidig går også alarmen over hele flyplassen - og en omfattende evakuering kan bli igangsatt, fordi det fryktes at uautorisert personell kan ha kommet seg inn på flyplassen.

Endret knappen

Ei dame som var litt seint ute til flyet fra Oslo Lufthavn, gjorde nettopp denne tabben og trykket på knappen - noe som førte til at alarmen gikk og flyplassen ble evakuert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer