For sent til flyet?

Ikke trykk på denne knappen

Glem denne nødløsningen dersom du kommer for seint til flyet.

NØDKNAPPENE: Brannvarsleren og nødåpneren for døra er like ved hverandre. Ingen skal brukes uten at det er reell fare. Foto: Odd Roar Lange
NØDKNAPPENE: Brannvarsleren og nødåpneren for døra er like ved hverandre. Ingen skal brukes uten at det er reell fare. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke vanskelig å kjenne seg igjen i følelsen:

Du kommer for seint til flyet, men ser at det fortsatt står ved gata og ikke har dratt av gårde ennå. Og det er bare én dør mellom deg og flyet.

Men en liten detalj skiller suksess fra fiasko...

KOSTBAR FEIL: Trykker du på den grønne knappen fordi du har kommet for sent til flyet, kan regninga fort ende på 10 000 kroner. Foto: Odd Roar Lange
KOSTBAR FEIL: Trykker du på den grønne knappen fordi du har kommet for sent til flyet, kan regninga fort ende på 10 000 kroner. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Den fristende knappen

Ved dørene på Oslo Lufthavn lyser det grønt på knappen som kan åpne døra ut til brua (den siste gangen ut til selve flyet).

Og denne er dessverre noen som har falt for fristelsen til å trykke på, i håp om at døra åpner seg og at de rekker flyet.

Alarmen går overalt

Ja, døra åpner seg, men samtidig går også alarmen over hele flyplassen - og en omfattende evakuering kan bli igangsatt, fordi det fryktes at uautorisert personell kan ha kommet seg inn på flyplassen.

GENIALT: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Endret knappen

Ei dame som var litt seint ute til flyet fra Oslo Lufthavn, gjorde nettopp denne tabben og trykket på knappen - noe som førte til at alarmen gikk og flyplassen ble evakuert.

Hun var ikke den første som gjorde tabben, og i et håp om å hindre gjentakelser, er den tidligere røde knappen byttet ut med en ny og grønn boks.

– Det ble gjort noen tiltak i etterkant av tidligere hendelser, og det har tydeligvis hatt effekt, for vi har ikke hatt noen hendelser den siste tiden, sier Harald Nygaard Kvam, kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, til DinSide.

Flyplassen valgte å bytte ut de gamle knappene, og satte inn grønne bokser, som i tillegg har fått et plastdeksel foran. Dekselet er sikret med en forsegling som må brytes før folk kan nå på knappen.

Men hva er knappen egentlig til for?

Den skal brukes ved nødssituasjoner, altså hvis det er nødvendig å åpne døra for å komme seg i sikkerhet. Å komme for seint til flyet, regnes i denne sammenhengen ikke som en nødssituasjon.

Og dersom du likevel skulle bli fristet til å prøve knappen, kan du vente deg ei regning på 10 000 kroner - dette er beløpet på politiets forelegg dersom noen trykker på nødknappen ved forsett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer