Ikke vær naiv

Historiene om rundlurte huskjøpere i utlandet er dessverre ikke uvanlige.

Publisert
Sist oppdatert

Feriedrømmen kan bli et mareritt om du ikke passer på. Bolighandel i utlandet kan være langt mer komplisert enn å handle her hjemme. Skaff deg profesjonell hjelp av autoriserte meglere eller advokater med erfaring på området før du gjør avtaler. Og det er ikke bare de skumle utlendingene som lurer norske kjøpere av fritidsboliger; du må være like mye på vakt for overvelvillige hjelpere med norsk pass.

Mer ser du lenger nede på siden.

Megling regulert, ikke agentvirksomhet

Foreløpig er megling av eiendom i utlandet underlagt Lov om Eiendomsmegling. Men det gjelder bare i tilfeller der du handler via norsk megler. Det er like vanlig å treffe agenter, som formidler kontakt med selgere av boligprosjekter i utlandet, eller utbyggere direkte. Disse er ikke underlagt informasjonsplikten som pålegges i norsk lov om eiendomsmegling. Og i et nytt forslag, har Kredittilsynet antydet at megling av bolig i utlandet ikke lenger skal ligge under denne loven.

- Vi mener megling av utenlandsk eiendom fortsatt bør ligge under denne loven, sier Øivind A. Tandberg, formann i Norges Eiendomsmeglerforbund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer