Ikke vent på vinterferien

Kuldesjokk og snøkaos - disse overskriftene kom tidlig i år, og har skremt Ola og Kari ut av heimen og vekk på tur. Ikke la vinterferien renne ut i varm sand - nå er tiden for å gripe de siste mulighetene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ukene åtte, ni, ti og elleve er vinterferieperiodene i Norge. I Østlandsområdet og Midt-Norge er det uke åtte og ni som gjelder. På Vestlandet har de ferie i uke åtte og ti. I resten av landet kan det variere noe, enkelte har så sen ferie som uke elleve. For full oversikt kan du gå inn på Skoleferiekalkulatoren

Finn vinterferien

Flytende marked i Thailand - vinterferie i hete Asia kan være mulig for den som er rask.
Flytende marked i Thailand - vinterferie i hete Asia kan være mulig for den som er rask. Vis mer

Vinterferie

Reiser du på ferie i skolenes vinterferie? (Avsluttet)
Ja, må nesten det(40%) 21
Nei, jeg kan vente(34%) 18
Reiser ikke på vinterferie uansett tid(26%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Selv om de mest populære reisemål og avganger er fullbooket for lenge siden, er det ikke noe stort problem å sikre seg en slags vinterferie nå. Om du leter på rett sted, og på rett måte.

 • Pakkesyden - få ledige plasser

 • Flest vinterferieturister reiser i uke ni, det er også den uken det er vanskeligst å finne ledige plasser. For de med ferie i andre uker, er et godt tips å lete etter utreise fra byer der de ikke har ferietid samtidig med området du kommer fra.

  Tunisia er kanskje det heteste tipset, operatøren Detur har flere restreiser under 3.000 kroner til Nord-Afrika. Finner du ikke noe som passer nå, kan du følge med selv i tiden fremover. Kanskje avbestiller noen, og du er heldig å finne en ledig reise som passer deg likevel. Uke 11 er fortsatt så langt frem i tid, at det kan dukke opp mer der. Følg med på Restplassoversikten eller bestill varsling på SMS.

 • Svenskepriser - et godt tips

 • Finner du ikke det du leter etter i Norge, kan Sverige være et godt tips. Det er mer å velge i, og lavere priser om du kan reise ut fra svenske flyplasser. For eksempel en uke på Costa del Sol for 2.400 svenske - utreise fra Göteborg. Prisen tilsvarer i underkant av 2.000 norske.

  Flere feriealternativ

  Fjellet er fortsatt stedet mange forbinder med vinterferien. Foto: Elin Johnsen Foto: Elin Johnsen
  Fjellet er fortsatt stedet mange forbinder med vinterferien. Foto: Elin Johnsen Foto: Elin Johnsen Vis mer


  Sol og sommer er kanskje ikke din greie? Her er andre alternativer for vinterferien.

 • Snø under plankene

 • Storbyferie
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer