Kansellert fly:

Ikke vent!

Du bør ikke bomme på dette.

VENTETID: Tusenvis av passasjerer kommer til å måtte tilbringe ekstra ventetid på hotell eller flyplasser. Foto: Odd Roar Lange
VENTETID: Tusenvis av passasjerer kommer til å måtte tilbringe ekstra ventetid på hotell eller flyplasser. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i ferd med å nærme seg sommerkrise for deler av Europas flytrafikk. Og dette skjer allerede før sommeren er skikkelig i gang. Det kan komme til å bli mye verre når de tett befolkede landene i Europa starter sine ferier samtidig som tusenvis av flyreiser kanselleres.

Samtidig er flere hundre fly i lufta uten passasjerer bare for å sikre at flyselskapet får beholde sine rettighet til å tilpasse sine landinger og avganger til et bestemt klokkeslett (såkalt slot).

Og på toppen av dette har en rekke av Europas store flyplasser nærmest kollapset under et stort antall passasjerer som de ikke klarer å håndtere.

Det kan bli en krevende ferie i sommer. Men det finnes noen gode tips som du bør få med deg.

Gode råd – helt gratis

Flere flyselskap har allerede varslet at de kansellerer flere tusen av sine flyginger. SAS er ett av disse selskapene, mens både Flyr og Norwegian tar sikte på å gjennomføre alle sine flyginger som planlagt. Men også charterselskapene har varslet reduksjon i reiseprogrammet på grunn av dårlig salg.

Torsdag kom nyheten om at også Lufthansa kansellerer 900 flyginger i sommer, samt meldinger om fare for streik blant SAS-pilotene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer