Individualist eller rævdilter?

- Backpackeren er bare interessert i neste fest, sier en traveller. - Tøv, sier reiserådgiveren. - En backpacker er en bevisst induvidualist som vil lære verden å kjenne.

Siri Johnsen (30) har skrevet hovedfagsoppgave om backpackere.
Foto: Live Marstein
Siri Johnsen (30) har skrevet hovedfagsoppgave om backpackere.
Foto: Live Marstein Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når en er på backpackertur oppdager en ganske raskt at en ikke akkurat er noen Amundsen. Den store opplevelsen er først og fremst personlig, og ikke noen opplevelse for verden, ler Siri Johnsen (30), førstekonsulent ved senter for samiske studier på universitetet i Tromsø.

Hun har skrevet hovedfagsoppgave i sosialantropologi om backpackere, eller ryggsekkturister. I en perioden på et halvt år reiste Johnsen sammen med andre backpackere rundt i området Nusa Tenggara i Indonesia. Jalan Jalan – en sosialantropologisk analyse av backpackere i Indonesia heter oppgaven.

De mest fantastiske stedene

Hva skiller en ordinær turist fra en ekte backpacker?

- Reisemønsteret er annerledes. Mens en ordinær pakketurist holder seg på ett sted, vil backpackeren se mest mulig. En backpacker har også mer tid, og han holder seg sjelden mer en 5- 6 dager på ett sted. Hun tenker: Dette landet kommer jeg aldri tilbake til, derfor må jeg få sett mest mulig.

- Men hva er det backpackeren vil se?

- Han vil gjerne se noe av det ekte landet, og ikke bare selgere og massevis av turister. Likevel er det sånn at uansett hvor han reiser er det mange som har vært der før han. Og det er mange backpackere der også, fastslår Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer