Ingen erstatning for uhell på utflukt

Turisten falt i et usikret brønnhull under utflukt med reiseselskapet på Kreta, og krever erstatning. Men så enkelt er det ikke.

Illustrasjonsfoto: Skadene ødela ferien, men klagen kan ikke behandles i reklamasjonsnemda.
Illustrasjonsfoto: Skadene ødela ferien, men klagen kan ikke behandles i reklamasjonsnemda. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har mottatt og behandlet en klage fra en reisende til Kreta.

Turisten var med på charterselskapets utflukt til et festningsområde som heter Gramvoussa. Her falt turisten ned i et usikret brønnhull, og fikk smertefulle skader som ødela mye av den gjenstående ferien. Turisten vil at reiseselskapet skal ta på seg ansvar.

Skroll ned for mer

Mener informasjon er gitt

Selskapet på sin side hevder at reiselederne alltid informerer deltakerne om usikrede grotter og brønner i dette området. De mener det ikke er gitt mangelfull informasjon i dette tilfellet, og vil ikke påta seg ansvar for uhellet.

Spiller ingen rolle

I dette tilfellet spiller det imidlertid ingen rolle hvem som har feil, ifølge reklamasjonsnemnda. Nemnda behandler nemlig kun klager på pakkereiser. Tilbud som kunden benytter under oppholdet, og som ikke er en del av tilbudet i pakkereisen og dekket i prisen på reisen, regnes heller ikke som en del av pakkereisen. Dette gjelder selv om en slik utflukt arrangeres og selges av turarrangøren.

Om klager vil gå videre med saken, må Forbrukerrådet eventuelt kobles inn. Reklamasjonsnemnda kan ikke behandle klagen.

Hvordan kan du få penger tilbake?

Klager

Har du vært misfornøyd med pakkereisen? (Avsluttet)
Nei, egentlig ikke(59%) 33
Ja, det har skjedd(21%) 12
Ja, ofte(20%) 11
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


 • Her finner du flere klagesaker.

 • Slik klager du på flyreisen.

 • Slik klager du på charterreisen.

 • Fjorårets dummeste klager kan du lese her.
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer