Ingen kontakt med 1.376 nordmenn i Thailand

Oslo (NTB-Hilde C. Kristiansen): 446 nordmenn som man vet oppholdt seg i de flodbølgerammede områdene i Sørøst-Asia er fortsatt savnet.

Publisert
Sist oppdatert

I tillegg har Utenriksdepartementet ikke oppnådd kontakt med 930 nordmenn som kan være i området.

- Jeg vil understreke at det er stor usikkerhet knyttet til tallene, likevel forteller dette oss noe om det voldsomme omfanget i denne katastrofen, sier utenriksminister Jan Petersen (H) på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Utenriksdepartementet har fått meldinger om at så mange som 4.450 nordmenn har oppholdt seg i Thailand, og at 3.061 av dem er i god behold. 13 personer er bekreftet omkommet. Et sted mellom 20 og 40 personer er skadde, mens 446 personer som man vet var i de rammede områdene er savnet. UD har heller ikke hatt kontakt med 930 personer som er på reise i regionen, og som kan ha befunnet seg i det rammede området på katastroftetidspunktet.

Tallene spriker

Ifølge thailandske myndigheter er 18 nordmenn døde etter flodbølgen som rammet Sørøst Asia søndag morgen, norsk tid. Utenriksdepartementet opererer på sin side fortsatt med at 13 nordmenn er bekreftet omkommet.

- Vi må ha identifikasjonen bekreftet før vi kan gå ut med informasjonen. Det har hendt tidligere at det er blitt gitt feile tall, og det må vi unngå. Likevel er det grunn til å frykte at antallet norske omkomne kan øke, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer