Ingen problemer for nordmenn i Thailand

Situasjonen er under kontroll, melder den norske ambassaden i Bangkok.

Publisert
Sist oppdatert

Ambassaden har ikke fått noen henvendelser fra nordmenn som ikke har kommet seg hjem, på grunn av helgens demonstrasjoner som blokkerte flere flyplasser i landet.

- Vi har fått noen telefoner fra folk i Norge som skal reise til Thailand, men ikke mange. Det er jo lavsesong nå, sier Anne Lilleøren, attaché ved den norske ambassaden i Thailand.

- Vi her nede føler oss ikke utrygge. Situasjonen er under kontroll, sier hun.

I helgen ble tusener av passasjerer sittende fast i Phuket, Krabi og Hat Yai på grunn av demonstrasjonene, men alle flyplassene åpnet igjen søndag ettermiddag.

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla, og ber ellers nordmenn holde seg unna store folkemengder.

- Vi har rundt 200 nordmenn på ferie i Phuket og Krabi, men alt er som normalt. Det er stille og rolig, og alle butikker og restauranter er åpne, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

- Har dere fått noen telefoner fra folk som skal nedover senere i høst, og som lurer på om de kan reise?

- Nei, det har vi ikke. Vi følger med på situasjonen, og forholder oss til UDs reiseråd. Men vi har vært i Thailand i mange år, og regner med at denne situasjonen løser seg snart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer