Inkaruten stenges av

PERU: Trafikken på inkaruten stenges av. Kun 500 turister av gangen slippes inn på ruten.

De mange turister belaster og ødelegger Machu Picchu.

Foto: Paul Jacob Hansen Foto: Paul Jacob Hansen
De mange turister belaster og ødelegger Machu Picchu.

Foto: Paul Jacob Hansen Foto: Paul Jacob Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter press fra flere internasjonale organisasjoner, begrenser nå peruanske myndighetene trafikken på den berømte inkaruten ved Machu Picchu i de Andes-fjellene. Myndighetene ønsker med dette å sikre området for fremtiden. Mange hundre tusen mennesker besøker hvert år ruta. Dette skriver den britiske avisen Telegraphs nettutgave.

500 om gangen

De nye restriksjonene begrenser antallet besøkende om gangen. Kun 500 personer kan gå ruta og dette antallet innbefatter guider og turoperatører. For å få adgang, må tilreisende bestille tur med en godkjent turoperatør og forhåndsbetale 30 dager på forhånd.

Norske turoperatører med Peru på destinasjonskartet opplyser at restriksjonene var ventet, men at dette ikke vil få innvirkning for deres reisende. Du som reiser på egenhånd bør imidlertid satse på å legge mer omhyggelige planer.

Eksterne lenker:Offisiell turistinformasjonAndean Life - turoperatør, CuscoPeru Treks & Adventures, CuscoTuroperatør Qente, Cusco

Mer fra Las Américas

BILDESPESIAL: Cocoloco karnevalBILDESPESIAL: De ekte karibiske pirateneBILDESPESIAL: Et lass med gullSkal det være en smaragd?Verdens vakreste landsbyPÅ SKRÅ: Oppfunnet ektemannBILDESPESIAL: Kriminelt lekkert i VenezuelaPå høye hæler i Amazonas

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer