Inn og ut fra Guide Michelin

NYTT: Oro er ute og inn i gourmetvarmen kommer Restaurant Eik. Guide Michelin 2005 kommer ut i dag.

Bagatelle i Bygdøy Allè beholder - ikke overaskende - sine to stjerner i Guide Michelin.

Foto: Kristin Sørdal
Bagatelle i Bygdøy Allè beholder - ikke overaskende - sine to stjerner i Guide Michelin.

Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kommer årets utgave av Guide Michelin for de europeiske storbyene. Nytt av året er at restaurant Oro i Tordenskjoldsgate mister sin stjerne. Dette antas å ha en sammenheng med at mesterkokk Terje Ness gikk ut av driften her etter krangel med medinvestorene Bengt Wilson og Lars Erik Underthun.

Gjengangere

Bagatelle i Bygdøy Allè beholder sine to stjerner, og Annen Etage på Continental, Le Canard, Spisestedet Feinschmecker og Statholdergaarden får beholde den stjernen de hadde fra før. Nytt i år er at Restaurant Eik, som ligger i samme hus som musikerbaren Savoy i Universitetsgaten, er blitt belønnet med Bib Gourmand, en utmerkelse som gis restauranter som serverer god mat for en billig penge.

Guiden innholder vurderinger av 17 restauranter og 27 hoteller i Oslo.

Omfordeling av stjerner

I København var det større forandring i utdelingen av de prestisjefulle stjernene. Restaurant Ensemble gikk fra en til to stjerner, mens Kommandanten mistet en av to stjerner. Restauranten TyvenKokkenHansKoneogHendesElsker, oppkalt etter Peter Greenaways film fra 1989, mistet sin ene stjerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer