Norgesferie:

Innbruddstyven takker deg for hjelpen

Mens forsikringsselskapet angrer på én ferieadvarsel.

Elsket av tyver: Høye og tette tujahekker gir tyven arbeidsro og -fred. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Elsket av tyver: Høye og tette tujahekker gir tyven arbeidsro og -fred. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For ti år siden må jeg innrømme at vi som forsikringsselskap var ute og advarte mot å poste feriebilder på Facebook, men det er noe vi har lagt bak oss. Tyvene jobber nok på andre måter når de finner fram til boliger hvor de ønsker å bryte seg inn, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If, og advarer mot høye tujahekker.

Forsikringsmyte

Mer om det litt senere, men først tilbake til Facebook:

For nå innrømmer forsikringsselskapet at innbruddstyvene ikke sjekker dine sosiale medier for å finne ut om du er på ferie. Det er bare en myte.

– Vi har aldri fått inn innbrudd til oss hvor det har vært mistanke om at Facebook, Instagram, Snapchat eller andre sosiale medier har vært overvåket i forkant, bekreftrer kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Sjekker hekker

Du kan trygt poste bilder fra ferieturen din uten å frykte at tyvene sjekker ferieplanen din og deretter kommer på uønsket besøk mens du er borte.

– Jeg kjenner ikke til andre tilfeller hvor vinningskriminelle har sjekket SoMe-kontoene først for å finne ut om noen er hjemme eller ikke. Tyvene jobber nok på andre måter når de finner fram til boliger hvor de ønsker å bryte seg inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.