Norgesferie:

Innbruddstyven takker deg for hjelpen

Mens forsikringsselskapet angrer på én ferieadvarsel.

Elsket av tyver: Høye og tette tujahekker gir tyven arbeidsro og -fred. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Elsket av tyver: Høye og tette tujahekker gir tyven arbeidsro og -fred. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For ti år siden må jeg innrømme at vi som forsikringsselskap var ute og advarte mot å poste feriebilder på Facebook, men det er noe vi har lagt bak oss. Tyvene jobber nok på andre måter når de finner fram til boliger hvor de ønsker å bryte seg inn, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If, og advarer mot høye tujahekker.

Forsikringsmyte

Mer om det litt senere, men først tilbake til Facebook:

For nå innrømmer forsikringsselskapet at innbruddstyvene ikke sjekker dine sosiale medier for å finne ut om du er på ferie. Det er bare en myte.

– Vi har aldri fått inn innbrudd til oss hvor det har vært mistanke om at Facebook, Instagram, Snapchat eller andre sosiale medier har vært overvåket i forkant, bekreftrer kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Sjekker hekker

Du kan trygt poste bilder fra ferieturen din uten å frykte at tyvene sjekker ferieplanen din og deretter kommer på uønsket besøk mens du er borte.

– Jeg kjenner ikke til andre tilfeller hvor vinningskriminelle har sjekket SoMe-kontoene først for å finne ut om noen er hjemme eller ikke. Tyvene jobber nok på andre måter når de finner fram til boliger hvor de ønsker å bryte seg inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer